02/03/2021

CCIA Timiş, la ora bilanţului

Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş a fost înființată în 1856 prin decret semnat de către Alexandru Ioan Cuza, fiind și prima camera ce şi-a reluat activitate în anul 1990.

Cu toate că, condiţiile nu au fost prea prielnice, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Timiș se află printre fruntașele pe țară în cea ce privește sprijinirea activității economice a membrilor săi. Prima jumătate a anului 2016 a trecut, aşa că de pe primul semestru trebuie culese şi roadele care s-au făcut cu meritul  întregului personal al Camerei de Comerț .

Cea mai importantă realizare al acestui an este înfiinţarea Biroului Unic, cu personalitate juridical proprie, şi cel mai probabil de la 1 septembrie și Garda de Mediu se va alătura acestui birou.

Inițiativa este mult lăudată de Mihai Dărăban, preşedintele camerelor la nivel național, care promite că va face tot ce poate să impună acest sistem în toate județele.

Printre activitățile CCIAT mai sund şi seminariile cu oamenii de afaceri, instruiri de specialitate cu nouă instituții ce au ținut nu mai puțin de 14 ședințe.

CCIAT a fparticipat şi la misiuni economice la nivel internațional. la Las Vegas,  manifestare internațională de amenajări interioare ,  întâlnire a agricultorilor de la Novi Sad – Serbia. Luna trecută a  avut loc la Varșovia o  întâlnire a tuturor țărilor estice ce vor să se implice în comerțul cu China. Tot în luna iunie a avut loc o misiune economica la Sevilla.

Cam aceasta ar fi în bună parte activitatea CCIA Timiş în prima parte a anului 2016.

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share