17/10/2021

Ce investiții a făcut Primăria Municipului Târgoviște din bugetul propriu în anul 2015

2

Primarul interimar al orasului, Cristian Stan, ne-a informat ieri, în prima conferința de presă din anul 2016 in cadrul Primariei Muncipiului Târgoviște, despre principalele investiții de la nivelul orașului, atât din bugetul propriu al municipalității dar și proiecte care s-au realizat cu finanțare europeană.

Pentru început vă prezentăm lista investițiilor din bugetul propriu, așa cum ne-a făcut-o publică, primarul interimar, Cristian Stan:

  1. Inaugurarea in Târgoviște în data de 10 martie 2015 a ”Centrului de zi pentru copii cu autism si Sindrom Down- Sfanta Maria”. Primul centru din județ de acest gen este un proiect de suflet al meu si iata ca investitia s-a materializat. Centrul acorda servicii specializate pentru 50 de copii, serviciile sunt gratuite și se află lângă facultatea de litere, pe strada Locotenent Stancu Ion. Speram ca în exercitiul financiar următor să extindem centrul in altă locatie, pentru a avea beneficiari mai multi si servicii complexe.

2. In cartierul Prepeleac au demarat anul trecut cele mai importante lucrari de infrastructură, este vorba de sistematizarea a 7000 metri patrati de străzi și trotuare, fiind în momentul de față pregătit pentru asfaltare; tot ce înseamnă infrastructura anterioară asfaltarii este realizat.

3. Parcarea de pe Strada Tudor Vladimirescu tot in primavara a fost realizata, s-au creat 113 locuri de parcare, au fost demolate garajele, s-a asfaltat în două straturi, s-a amenajat spațiul verde din zonă, s-a reabilitat iluminatul public, s-au montat coșuri de gunoi.

4. Tot anul trecut in Cartierul Matei Voievod au fost realizate primele lucrări importante de reabilitare a infrastructurii din ultimii 30 de ani și anume asfaltarea străzii, Calea Ploiesti, 12.000 metri pătrați, cu mențiunea că anul acesta întreg cartierul Matei Voievod va intra într-un proiect de reabilitare, investiția este deja aprobată, în momentul de față este în curs de derulare licitația publică pentru execuția de lucrări.

5. În data de 8 iulie anul 2015 a fost inaugurată una dintre cele mai moderne și mai bine realizate parcări din Tărgoviște și anume Parcarea din Micro trei, strada Preot Toma Georgescu ( 3800 de metri patrați asfaltați, 1200 metri patrați de spațiu verde, reabilitarea integrală a iluminatului public, amenajarea unui loc de joacă, montarea a 26 banci).

6. În aceeași perioadă au fost asflatate străzile Tudorică Popescu și Preot Toma Georgescu (3000 metri pătrați), valoarea investiției fiind de 175.000 lei.

7. Parcul Aschiuță a reprezentat o altă investiție realizată pe buget propriu, principalele lucrări au vizat reabilitarea terenului de sport, s-au montat obiecte noi de joacă si s-a repus în funcțiune monitorizarea video printr-un sistem de opt camere conectat la Inspectoratul Poliției Locale.

8. Tot anul trecut a fost amenajată Parcarea din Micro șase, zona blocurilor 72-73, Bulevardul Unirii, aproximativ 150 de locuri de parcare, au fost dezafectate garajele, s-a refăcut spațiul verde, s-au montat stâlpi de iluminat și va fi realizat încă un loc de joacă pe bugetul propriu pentru anul 2016.

9. La inceputul lunii august a fost finalizata o lucrare pe Strada Laminorului, au fost reabilitați 2000 de metri pătrați, s-a largit strada cu 1,5 metri, s-a reabilitat iluminatul public, s-au toaletat arborii, s-a amenajat spațiul verde și a fost realizată igienizarea totală a zonei respective. Investiție de 300.000 lei.

10. Ultima lucrare pe bugetul propriu care s-a realizat în anul 2015, a fost sistematizarea Parcării de pe Avram Iancu, între Blocurile 26 și 36, o investiție care a vizat 1000 de metri pătrați de parcare, covor asfaltic în două straturi, 50 de locuri de parcare. A fost suplimentat iluminatul public, urmează marcarea locurilor de parcare. Acum zona a devenit una modernă, si mai ales utilă.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share