17/01/2021

Ce spune edilul orașului Anina, Gheorghe Românu despre acest început de an

Începem cu pași mici dar siguri pe multe din primăriile din Banat. Acest început

de an găsește și administrația locală a orașului Anina în plin proces lucrative. Primarul orașului Gheorghe Românu spune că în prezent se pregătește proiectul de dezvoltare turistică a localității și a zonei. Tot de la edilul liberal aflăm că la sfârșitul anului trecut, Anina a fost declarată stațiune turistică, ceea ce presupune că e nevoie de investiții majore pentru scoaterea în evidență a clădirilor  de interes touristic.

„Având titulatura de stațiune turistică, suntem eligibili pentru o finanțare de 5 milioane de euro. Acum lucrăm la o serie de proiecte pentru atragerea acestor fonduri în vederea dezvoltării bazei turistice a orașului. Va trebui să creăm obiective, infrastructura necesară pentru accesul la acestea și am în vedere în primul rând Muzeul Mineritului la care se lucrează de 3 luni din plin, chiar și în ultima zi a anului au lucrat. Le-am asigurat constructorilor o locație unde să poată să stea, astfel încât activitatea lor continuă și în acest început de an“.

„Un alt obiectiv de interes turistic ce putem și trebuie promovat printr-o serie de investiții este zona Mărghitaș, cu lacul cu același nume. Am stabilit deja cu proprietarul ce deține terenul din fața lacului un schimb, astfel încât acea zonă va reveni primăriei Anina. În acest fel vom avea acces și la baraj, avem deja o expertiză asupra acestuia și știm că trebuie să intervenim pentru consolidarea acestuia. Am găsit un proiectant care ne va spune exact ce lucrări sunt necesare acestui baraj și odată cu golirea lacului vom trece și la decolmatarea acestuia. Dacă pentru baraj putem să asigurăm finanțarea din bugetul local, pentru decolmatare nu avem bani și suntem în căutarea unor surse de finanțare pentru executarea acestei lucrări necesare“.

Dacă e să însumăm toate dorințele primarilor de dezvoltare a localităților prin turism, este posibil ca în câțiva ani promisiunea președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, de relansare economică a județului pe baze turistice, ar putea să fie realizată. Pentru aceasta însă este nevoie de o gândire unitară, de refacerea infrastructurii rutiere, de încheiere a lucrărilor de alimentare cu apă și canalizare, de facilități de cazare și masă și desigur, de o promovare pe măsură a tuturor obiectivelor de interes turistic din județ.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share