19/04/2021

Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei

646x404Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineaţă la Doneţk, în estul Ucrainei, în momentul în care un troleibuz a fost lovit de un obuz într-un cartier al oraşului care până în prezent a fost ferit de lupte, a declarat un reprezentant al primăriei pentru AFP. Ministrul ucrainean al Apărării a acuzat separatiştii proruşi că s-ar afla la originea bombardamentului, cel mai sângeros atac împotriva civililor de la semnarea acordurilor de pace de la Minsk, în septembrie.

 Lavrov: Atacul din Doneţk, o provocare a ucrainenilor menită „să submineze procesul de pace”

Rusia a acuzat joi forţele ucrainene că au fost la originea tirului de obuz care a ucis 13 civili într-un troleibuz din Doneţk, afirmând că este vorba despre o „provocare grosolană” la o zi după apelul la pace lansat de miniştrii de Externe german, francez, rus şi ucrainean, relatează AFP.

„Noi considerăm acest incident o crimă împotriva umanităţii, o provocare grosolană pentru a submina procesul de pace privind criza ucraineană”, a denunţat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un comunicat în care acuză „forţele ucrainene”.

Calificând moartea celor 13 civili drept „crimă odioasă”, şeful diplomaţiei ruse a apreciat că „devine evident că victimele umane nu vor opri «partea războiului» de la Kiev şi tutorii săi din străinătate”.

„Cerem o anchetă imediată privind crimele comise la Doneţk, cu participarea reprezentanţilor OSCE”, Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa, pentru a „împiedica morţile absurde în rândul civililor”, a precizat ministrul rus.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a acuzat Rusia că „poartă responsabilitatea” bombardamentului care a ucis cel puţin 13 civili, joi dimineaţă, la Doneţk, în estul separatist al Ucrainei, relatează AFP.

„Astăzi, teroriştii (nume dat de Kiev separatiştilor) ruşi au comis un act înspăimântător împotriva umanităţii. Iar Federaţia Rusă poartă responsabilitatea acestuia”, a declarat Iaţeniuk într-un comunicat publicat pe site-ul oficial al Guvernului ucrainean.

 Cel puţin 34 de persoane au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei – AFP

Cel puţin 34 de persoane, civili şi militari, au fost ucise în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, teatrul unui conflict între armata ucraineană şi rebelii separatişti proruşi, potrivit unui bilanţ întocmit joi de AFP pornind de la cifrele oficiale.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share