20/09/2021

13

DATE TEHNICE PROIECT

DENUMIRE: Subproiect Centrul de zi ”Arlechino”, Târgoviște, Județul Dâmbovița prin proiectul ”SERVICII COMUNITARE DE PREVENIRE A SEPARĂRII COPILULUI DE FAMILIA SA ȘI INSTRUIREA PERSONALULUI AFERENT”.

FINANȚARE: Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor vărstnice

Valoarea totală a subproiectului este de 202.556 euro fără TVA, din care:

-Suma solicitată prin prezenta cerere de finanțare: 53.873 EUR fără TVA;

-Contribuție materială și financiară proprie: 148.683 eur fără TVA, după cum urmează:

  • contribuție proprie în bani: 10.315 eur
  • contribuție proprie în natură reprezentată de teren și clădire, în valoare de 138.368 eur.

Valoare totală dotări: 40, 946,64 lei cu TVA finanțate de BDCE

5

Beneficiari:

Beneficiari direcți vor fi pentru început 15 copii școlarizați la Școala gimnazială ”Matei Basarab” (nr.13) și Școala Gimnazială ”Radu cel Mare” (nr.10)

Beneficarilor li se vor oferi zilnic masa de pranz și desert în valoare de 16, 6 lei, precum și transportul de la școala la Centrul de zi Arlechino.

Beneficiari indirecți ai subproiectului sunt:

  • Comunitatea;
  • Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul comunității;
  • Rețeaua locală de instituții publice și organizații private care desfășoară activități în domeniul protecției copilului.

Obiectivele subproiectului:

Prevenirea separării copilului de mama lui pin construirea uni centru de zi care să asigure, spațiu sigur și propice dezvoltării copilului.

Pe lângă hrană (masa de prânz), cărți, jocuri, copiii beneficiază de consiliere, de activități de dezvoltare și de ajutor specializat la realizarea temelor zilnice.

La fel este ajutată și familia. Specialiștii Centrului evaluează fiecare caz în parte și intervin profesionist pentru a găsi o soluție în interesul copilului.

Ei merg în familiile asistate sau la reprezentantul legal al copilului, le oferă informațiile privind toate opțiunile de asistență de care pot beneficia, încearcă să soluționeze anumite probleme cu care se confruntă familia. 

CITEȘTE SI: Activitățile desfășurate în interesul beneficiarilor

Distribuie acest articol Oficial Media
Share