21/04/2021

Cercetați de polițiști pentru conducerea unor autovehicule sub influența băuturilor alcoolice

Ieri, 27 iulie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza localității I.L. Caragiale, s-a produs un eveniment rutier.

 

Un echipaj de poliție s-a deplasat la fata locului, iar din cercetări a reieșit că un bărbat de 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și ar fi intrat într-un șanț.

 

Totodată, din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare a fost peste limita de de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Cel în cauză a fost condus la spital, unde a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii îmbibației alcoolice.

 

De asemenea, un alt bărbat de 44 de ani, a fost depistat de polițiști, pe raza localității Lungulețu, în timp ce conducea un autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare peste limita de 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

În cauză, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

 

Reținut pentru violență în familie și amenințare

 

Ieri, 27 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au reținut pentru 24 de ore un bărbat de 29 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie și amenințare, fapte prevăzute de art. 199 și art. 206 din Codul Penal.

 

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, la data de 18 iulie a.c., bănuitul ar fi agresat fizic doi bărbați de 51 și 17 ani.  Totodată, unul dintre bărbați ar fi fost amenințat și cu acte de violență.

 

În cauză, cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni.

 

Pentru prevenirea şi combaterea actelor de violenţă, îndeosebi între membrii unei familii, poliţiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița vă recomandă:

 

Evitați certurile în familie, mai ales cele generate de consumul de alcool!

 

Încercați să cunoașteți semnele declanșatoare ale unui comportament abuziv și, înainte de a începe o nouă criză violentă, îndepărtați-vă de agresor.

 

Nu răspundeți cu acte de violență la posibilele provocări.

 

Acționați cu tact și răbdare pentru aplanarea conflictului.

 

Identificați zonele sigure ale locuinței în care vă puteți refugia în cazul unui conflict.

În cazul în care aţi devenit victima unei violenţe în familie, nu ezitaţi să sesizaţi de îndată Poliţia, apelând numărul pentru apeluri de urgență 112 !

Recomandările polițiștilor pentru o adolescență în siguranță

 

În vederea creșterii gradului de siguranţă al copiilor şi adolescenţilor, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Dâmbovița îi sfătuiesc pe tineri să evite compania persoanelor violente și cunoscute cu un comportament delincvent.

 

Analizați singuri, pe baza educației primite, riscurile la care vă expuneți și nu vă lăsați influențați de ceilalți.

 

Atunci când considerați, exprimați-vă părerea și atrageți atenția prietenilor cu privire la consecințele la care se expun prin săvârșirea unor fapte antisociale.

 

Respingeţi propunerile cunoscuţilor de a participa la anumite „distracţii” (consum de alcool, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice).

 

Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă. Apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta (părinţi, poliţişti).

 

De asemenea, pentru prevenirea implicării minorilor în comiterea de fapte antisociale, părinților le recomandăm să asigure în familie un climat afectiv, de bună înţelegere, să se intereseze permanent de situația copilului și să încerce să îi cunoască prietenii.

 

De asemenea, este necesar să comunicați permanent cu acesta, iar atunci când observaţi o schimbare negativă în comportamentul copilului dumneavoastră, motivaţi-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.

Când situaţia pare a scăpa de sub control, adresaţi-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliţie, organizaţii neguvernamentale), care vă pot sfătui şi sprijini în rezolvarea problemelor.

 

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share