07/03/2021

Cercul Militar din Targoviste a sarbatorit Ziua Eroilor

DSCN8456Ieri la sediul Cercului Militar din Targoviste s-au reunit pentru a celebra Ziua eroilor, Consiliul director al Asociatiei judetene Cultul eroilor, organizator al evenimentului, alaturi de reprezentantul Arhiepiscopiei Targoviste, prefectul judetului Dambovita, Ioan Marinescu, comandanti de unitati militare ai Garnizoanei Targoviste, directorul editurii Bibliotheca, profesorul Mihai Stan, inspectorul scolar general adjunct, Ovidiu Basceanu,  generali ai Armatei romane, cadre militare in rezerva si in retragere.DSCN8466

In deschidere, fiecare invitat a rostit cateva cuvinte despre semnificatia acestei zile si despre influenta majora pe care a avut-o sacrificiul eroilor cazuti la datorie pentru a-si apara patria.

”Astazi celebram Ziua eroilor, a celor care ne-au dat posibilitatea ca prin jertja lor sa traim un prezent pur si demn. Sunt emotionat sa fiu aici si datoria bunicului meu care a fost cercetas de razboi si veteran. Pentru a-i cinsti jertfa si memoria imi doresc sa contribui la urmatorul numar al revistei Eroica. Nu poti sa n-ai emotii in fata unor oameni care au cladit o Romanie si care ne-au asigurat existenta nationala.”(Ioan Marinescu, prefectul judetului Dambovita)

Acesta a fost completat de inspectorul scolar general adjunct, Ovidiu Basceanu, profesor de istorie care a mentionat ca in prezent patriotismul este dat uitarii si este de o importanta majora ca generatia tanara sa-si cunoasca istoria si sa ofere respectul cuvenit celor care s-au jertfit pentru libertatea din prezent.

GALERIE FOTO-ZIUA EROILOR- DEFILARE SI DEPUNEREA DE COROANE

A devenit o traditie ca de fiecare data cu prilejul Zilei eroilor sa cinstim memoria acestora pe care ar trebui sa o pastram vie. Dragostea pentru istorie ar trebui sa fie o trasatura nationala. Insa in ultimele doua decenii sentimentul patriotic a cazut pe nedrept in desuetudine din cauza unor false manifestari de patriotism. Cultivarea sentimentului de patriotism catre copii se face inca de la invatamantul prescolar si mergand pana la studiile universitare. Un popor care nu si cunoaste istoria este condamnat la pieire.(Ovidiu Basceanu)

Ultimul cuvant in deschiderea evenimentului a apartinut, Colonelului inginer, Antonie Nicolae.

„Suntem datori sa cinstim cu evlavie memoria eroilor care s-au jertfit pe campul de lupta. Sarbatoarea Zilei eroilor in Targoviste are o alta semnificatie pentru ca Targovistea este sanctuarul eroilor cazuti de vitejie. In Targoviste, in Dambovita  a existat legendraul Regiment III linie care s-a acoperit d florie in razboiul de Independenta al Romaniei si in triunghiul de foc, Marasti- Marasesti- Oituz. Tot astazi ii cinstim si eroii din Regimetul II din al doilea razboi mondial, care au luptat pentru mentinerea unitatii nationale, precum si pe eroii revolutiei din 1989, dar si cei cazuti pe campuri de lupta straine.”DSCN8461

DSCN8455

DSCN8451

Distribuie acest articol Oficial Media
Share