19/04/2021

Cine este Cristina Guseth propusă ministru al Justiției în guvernul Cioloș

cristina guseth

UPDATE: Raluca Prună, ministrul propus pentru Justiţie, a primit marţi aviz favorabil din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului, cu 48 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” şi două abţineri.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat, marţi, 17 noiembrie, că decizia de a o retrage pe Cristina Guseth de pe lista miniştrilor propuşi pentru Cabinerul său a luat-o de comun acord cu ea, după o discuţie avută luni seara, precizând că a considerat că acest guvern trebuie să plece cu o legitimitate clară.

Cristina Guseth ocupă din anul 1998 funcţia de director Fundaţiei Freedom House România, unul dintre cele mai importante ONG-uri specializate pe tema anticprupție.

Guseth a iniţiat şi coordonat programe de pregătire pentru jurnalişti şi pentru manageri de presă, şi a coordonat programul Şcolii BBC în România.

Este specializată în relaţii media, management de criză şi PR marketing. Iar între 2005 şi 2007 a fost managerul de proiect pe relaţii media pentru delegaţia Comisiei Europene la Bucureşti. E decorata cu Ordinul Național de Merit, În grad de ofiţer.

Ea a absolvit in 1983 Facultatea de Electronica si Telecomunicatii a Universitatii Politehnica Bucuresti. Dupa Revolutie a absolvit cursuri de comunicare la Emerson College (Atena).

In madantul sau, scrie Hotnews.ro, Cristina Guseth va avea de luat una dintre cele mai grele decizii, cu impact urias asupra luptei anti-coruptie: ca ministru al Justitiei va face nominalizarile pentru sefia DNA si a Parchetului General in primavara anului 2016, cand expira mandatele Laurei Codruta Kovesi (DNA) si Tiberiu Nitu (Parchetul General). Nominalizarile viitorilor sefi de parchete vor merge la CSM pentru aviz consultativ, iar numirile sunt facute de presedintele Klaus Iohannis.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share