24/06/2021

Cinematograful Independenta a primit avizul CNI pentru modernizare si reabilitare

cinema
foto credit: pagina personala de facebook a primarului interimar Daniel Cristian Stan

Pe 2 aprilie 2015, primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan, posta pe pagina personala de facebook un mesaj si o serie de fotografii prin care ne arata starea deplorabila in care se afla Cinematograful Indepedenta din Targoviste, exprimandu-si in acelasi timp dorinta de a reda orasului acest ”punct de atractie la fel ca odinioara”.

”Astazi am vizitat unul din simbolurile apuse ale municipiului Targoviste, fostul cinematograf Independenta, care se afla acum intr-o stare foarte avansata de degradare (nici macar liliecii nu lipseau din peisaj).
Avem obligatia de a reda orasului acest cinematograf, sub forma unei sali multifunctionale moderne (sala de cinema/conferinte, etc.), existand in acest sens posibilitati de finantare a unei viitoare investitii, prin Compania Nationala de Investitii sau din fonduri europene, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.
Este absolut necesar ca aceasta cladire din zona centrala a municipiului Targoviste sa redevina un punct de atractie pentru targovisteni, la fel ca odinioara.” (Daniel Cristian Stan, vezi declaratia din data de 2 aprilie 2015)

Iata ca la mai bine de un an, demersurile realizate de primarul Cristian Stan au dat roade si Compania Nationala de Investitii a avizat favorabil, fara observatii, lucrarea de „Modernizare si Reabilitare Cinematograful Independenta, municipiul Targoviste, judetul Dambovita”.

CNI- cinematograf

De asemenea, presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu, ne-a declarat saptamana aceasta cu referire la avizul CNI:

”Este munca lui Cristian Stan si a lui Adrian Tutuianu, tot in acest mod vom reabilita si stadionul pentru ca stim foarte bine ce avem de facut. Este extraordinara aceasta veste, ne va permite in doi ani si jumatate sa avem o sala moderna, multifunctionala, de spectacole, de expozitii, si sa fim cu adevarat un oras cu menire culturala.”

norocel4

Poiectul are o valoare de aproximativ 9 milioane de lei, in cadrul caruia CNI asigura 8.200.000 lei, iar administraţia locală asigură 714.000 lei. Cladirea cinematografului si terenul aferent au fost deja predate Ministerului Dezvoltării Regionale, respectiv Companiei Naţionale de Investiţii.

In curand va avea loc si licitatia de executie, CNI se va ocupa de toate aceste demersuri, noi am predat deja amplasamentul, si suntem pe drumul cel bun cu Cinematograful Independenta. Daca nu aveam depus proiectul la CNI, Cinematograful Independenta ar fi iesit din Patrimoniul Municipiului Targoviste si ar fi reintrat in patrimoniul Ministerulului Culturii acolo unde era, pentru ca in pana in 2104, cand era termenul final, nu s-a facut niciun demers pentru reabilitarea cinematografului. Ministerul Culturii ne trimisese adresa prin care ne soma sa le spuneam care este stadiul investitiilor la Cinematograful Independenta. (Cristian Stan)

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share