Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Ciprian Predut- Un OM dintre voi

predut

Primaria Targoviste va avea alegeri pentru scaunul de primar in 2016. Functia este ”vanata” atat de stanga cat si de dreapta, dar ce vor face cei care vor ajunge in pozitia de edil al Cetatii Valahe ramane de vazut. Daca ei vor reusi nu doar sa indeplineasca conditiile de bun lider, dar si modul in care acesta va actiona pentru binele comunitatii. Caci ce este mai eficient pentru o comunitate decat un conducator pe care il recomanda onestitatea, verticalitatea, profesionalismul, pregatirea, capacitatea de adaptare si cel mai important omenia si puterea de a ”rezista” in fata compromisurilor ce nu au nicio legatura cu binele oamenilor, a celor care l-au ales sa-i reprezinte.

Va aducem astazi in atentie un portret de viitor primar, ca si pregatire profesionala, economist, profesor, informatician, programator, dar si un bun gospodar, asa cum ne-am marturisit Ciprian Predut, candidat PNL pentru Primaria Targoviste in alegerile din 2016.
Pentru ca noua ne plac esentele si nu vrem sa batem campii, Ciprian Predut ne-a spus cateva cuvinte despre dorinta sa de a candida, despre cum trebuie sa fie un primar si mai ales depre nevoile oamenilor din comunitatea targovisteana.

predut foto
Oficial Media: Ciprian Predut candideaza la functia de primar, dupa ce in perioada 2006-2010 a lucrat in biroul IT din cadrul Priamriei, de unde aceasta motivatie?

Ciprian Predut: Imediat dupa ce am plecat din Primaria Targoviste am zis ca este momentul sa intru in politica din mai multe motive. In primul rand, pentru ca m-am saturat sa fiu condus de oameni care sunt mai putin competenti decat mine. In al doilea rand am vazut ca sunt foarte multe decizii luate la nivelul Primariei Targoviste doar pentru a satisface niste interese personale, in detrimentul comunitatii, in detrimentul angajatilor din Primaria Targoviste. Ca sa castigi o batalie trebuie sa fii participant, nu sa fii spectator. Si asa am intrat in politica si implicit si dorinta de a candida la functia de primar.

OM: Esti membru PNL, de ce ai ales viziunea liberala si cine te sustine in aceasta candidatura?

CP: De ce am ales Partidul National Liberal ? In primul rand pentru istoria lui, pentru doctrina care este singura care aduce progres unei societati. Am un grup de simpatizanti care m-a sustinut si in momente mai putin placute. S-au perindat oameni prin Pnl care au vrut sa faca afaceri, iar eu voiam sa fac politica. Nu voi face afaceri cu statul niciodata, de aceea am si spus ca sunt un om dintre oameni. Veniturile mele au provenit din salarii, nu din afaceri sau lucruri necurate, singura mea calitate a fost intelectul meu. Au fost colegi din Pnl care au incercat sa ma excluda, dar cand e vorba de lupta, lupta scoate din mine tot ce este mai bun si asta probabil pentru ca am facut sport.

OM: Pe ce atuuri te bazezi si ce inseamna sa fii un ”OM dintre voi” asa cum s-a autointitulat Ciprian Predut?

CP: N-am fost in functii politice pus de vreun partid sau altul, nu-mi poate nimeni reprosa nimic pe zona asta. Am vrut sa fac lucruri care sa aiba tinta clara si nu doar de dragul de a puncta o activitate. Experienta mea din cadrul Primariei Targoviste, m-a ajutat sa merg din birou in birou si sa vad ce fel de nemultumiri sunt si de exemplu cred ca informatizarea primariei este primordiala. Cand vom avea managementul documentelor in primarie, sa poti scoate rapoarte, sa faci statistici, o platforma de e-administratie, atunci vom putea elimina mica spaga. Trebuie sa tindem catre lucrul acesta.
Cat despre mediul din care vin, am trecut si prin situatia de a fi somer, insa nu am stat sa fiu asistat social, ci am cautat toate oportunitatile, am facut diverse cursuri iar exeprienta mea am dat-o mai departe; am avut multi colegi in situatia asta in PNL si cred ca unii colegi imi multumesc si acum. Cunosc mediile sociale de jos, am fost profesor, profesorii nu traiesc in medii bogate.

OM: Ce nevoi crezi ca au oamenii?

CP: Principala problema este lipsa locurilor de munca. O politica liberala poate ajuta in acest sens, la fel si investitiile in judet, dezvoltarea parcurilor industriale care exista si modernizarea lor; nu vine nimeni sa investeasca acolo unde terenul este arid, insa daca i se ofera facilitati fiscale si de logistica investitiile vor creste in judetul nostru. Din pacate Targoviste este pe cale sa se transforme intr-un oras de noapte, vom dormi aici si vom lucra in alta parte. O alta problema este acest santier, cred ca lucrurile astea trebuiau facute, dar cumva pe bucati. Un bun organizator ia astfel de masuri, cred ca am aceasta calitate si am demonstrat-o.

OM: Primul lucru pe care il vei face cand vei ajunge primar?

CP: Cred ca voi merge din departament in departament sa vad care sunt asteptarile lor de la mine si invers, cu asta as incepe. In modul asta as fi mai aproape de nevoile primariei, ca un angajat sa dea rezultate trebuie si tu sa-i creezi conditii, nu poti merge la arat cu un animal flamand.

OM: Lider sau sef?

CP: Prefer sa fiu lider. Cred ca in momentul in care primarul este foarte implicat in munca de teren, lucrurile vor merge mult mai bine. Cand liderul este intre cei care trebuie sa faca treaba, lucrurile se misca.

OM: Tursimul cultural in Targoviste, ce loc ar ocupa ca si prioritate?

CP: Targovistea este un oras istoric si are nevoie de o promovare turistica si culturala. Toti primarii au realizat ca teatrul, ca si parte a culturii orasului, aduce totusi niste servicii fara ca ei sa faca ceva, de aceea apreciez conducerea teatrului pentru competenta de care da dovada.

 

SCURT CV – Ciprian Predut

Studii:

 • Post Universitar-Universitatea Valahia Targoviste – Specializarea Informatica 2007-2009 (media de licenta 9,25)
 • Facultatea de Stiinte Economice, Universitatea Valahia Targoviste – Specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune 1999-2003 (media de licenta 9,20)
 • Facultatea de Matematica, Universitatea Bucuresti 1993-1997 (media de licenta 8,66)

Cursuri si atestate

 • Atestat Oracle “Darabase Design and Programming with SQL”
 • Curs Programming in Visual Basic with Microsoft Visual Studio 2010
 • Curs Developing Microsoft SQL Server 2012 Databases
 • Curs Programming with Microsoft.Net Framework (Visual C#.Net)
 • Certificat Securitatea Sistemelor Informatice
 • Atestat ECDL
 • Certificat – Manager Resurse Umane
 • Certificat – Competente Anteprenoriale
 • Certificat – Gradul I didactic

Experienta profesionala:

 • ANALIST PROGRAMATOR la SC ARCTIC SA – in prezent
 • ANALIST SERVICII CLIENT la SC Blom Romania – 01.11.2010 – 25.07.2011
 • CONSILIER IT PRIMARIE la Primaria Municipiului – 01.10.2006 – 31.10.2010
 • PROFESOR DE MATEMATICA SI INFORMATICA – 01.09.1997 – 01.10.2006

 

Cristi Iordache

Oana Grigore

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share