23/09/2021

Cîțu cere societății civile și mediului privat să se implice în campania de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a făcut astăzi un apel la societatea civilă și mediul privat, pentru a se implica în campania de vaccinare. Acesta spune că cei din Guvern au creat toate condițiile necesare pentru ca oamenii să aibă acces la vaccin și cu toate astea campania nu și-a atins țintele.

”Într-o societate în care avem foarte multe mesaje împotriva Guvernului, e mai complicat de dus. Aș vrea să văd din partea cealaltă, din partea celor care critică susținerea campaniei de vaccinare. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile susținerea campaniei de vaccinare, nu doar să ne uităm la Guvern”, spune Cîțu.

”Acestea nu au fost niște ținte pe care le-am creat din neant, sunt obiective care au venit după ce am discutat cu specialiștii. Ceea ce face Guvernul și am făcut foarte bine a fost să creăm condițiile pentru a avea vaccinați, și 5 milioane, și 10 milioane, am achiziționat dozele de vaccin, am creat spații de vaccinare, am ajuns la posibilitatea să avem 150 mii de persoane vaccinate pe zi. Tot ceea ce a ținut de Guvern, de a avea condițiile, de a avea acest număr de persoane vaccinate, am făcut”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de astăzi.

Citește și: Noi măsuri de relaxare de la 1 august aprobate astăzi de Guvern

Acesta susține că toată campania de vaccinare este susținută doar de Guvern. „Până la urmă, toate această campanie de vaccinare este susținută doar de Guvern. Am spus de fiecare dată că statul nu este cel mai bun administrator al resurselor. Cred foarte mult în mesajele care vin din societatea civilă, care vin din sectorul privat și aș vrea să văd mai multă responsabilitate și mai multe astfel de mesaje”, a mai spus premierul.

De criticat este foarte ușor să criticăm„, a încheiat Florin Cîțu.

De la debutul campaniei de vaccinare în România, s-au vaccinat circa 4.9 milioane de persoane, din care 4.8 milioane cu schema completă. Țintele erau de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie și de 10 milioane de persoane până la 1 august.
Citește și:

Testul RT-PCR va fi retras de pe piață până la data de 31 decembrie 2021

Ana Maria Popescu – În iulie 2020 de-abia scăpa de cârje: Visați, oameni buni!

2021- valul patru al pandemiei COVID, risc major pentru afaceri

Cod galben și portocaliu pentru ploi și vijelii în 26 de județe

ANAF, impunere din oficiu pentru cei care au luat indemnizația de șomaj tehnic și nu și-au îndeplinit obligațiile declarative

Paradoxuri Covid. Oricine moare pozitiv la testul covid, moare din cauza covid-ului! Oricine moare după vaccinarea anti-covid, nu moare din cauza vaccinului!

Mască în interior pentru americanii vaccinați. Granițe închise pentru călători

Cîțu: Nu știm exact de ce NU a mers campania de vaccinare

Coaliția vrea să ia măsuri de accelerare a vaccinării anti-covid. Tombole și loterii pentru vaccinați

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share