28/11/2021

CLUBUL LIBERTATII cere incuviintarea arestarii lui Dan Sova

dan sova

Printr-un comunicat de presa primit la redactie, Asociatia Clubul Libertatii, face publica scrisoarea adresata Camerei Senatului din Parlamentul Romaniei

Scrisoare deschisă

Referitor la solicitarea Direcției Naționale Anticorupție pentru avizarea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului ȘOVA DAN-COMAN.

Domnule Președinte al Senatului,

Doamnelor și domnilor Senatori,

Noi, Clubul Libertății, având în vedere obiectivele pe care ni le-am asumat prin actul constitutiv, respectiv de apărare a independenței justiției și de susținere a apartenenței României la civilizația occidentală, considerăm că Senatul României trebuie să dea curs solicitării de încuviințare a reținerii pentru 24 de ore a domnului senator Șova Dan-Coman și, de asemenea, să lase justiția să se pronunțe cu privire la necesitatea arestării preventive a aceluiași domn senator.

Clubul Libertății constată că, deși solicitarea DNA a fost formulată în data de 13.03.20151 (vineri), senatorii nu s-au întrunit decât pe data de 18.03.2015 în Comisia Juridică. Acest lucru poate părea și o lipsă de diligență (având în vedere că, în alte situații asemănătoare, Camera Deputaților s-a întrunit chiar duminica, deși nu era zi lucrătoare), dar ne poate conduce și la concluzia că senatorii juriști au alocat timp suficient pentru a aprecia temeinicia solicitării D.N.A.

Clubul Libertății consideră că, dacă senatorii au încredere în colegii lor din comisia de specialitate, avizul acestei comisii nu poate fi ignorat pe considerente politice.

De asemenea, Clubul Libertății cere senatorilor să dea un vot rațional și nu unul sentimental, ca în cazul Vosganian – când un discurs patetic a contat mai mult decât avizul comisiei de specialitate. În caz contrar, Clubul Libertății consideră că se impune demisia tuturor senatorilor ușor impresionabili.

Domnilor senatori, dacă veți alege să vă salvați colegul și demisia, Clubul Libertății vă compensează pierderea mandatului.

Domnilor senatori, Clubul Libertății vă dă litrul de ulei înapoi!

De asemenea, așteptăm solicitări și pentru compensarea altor cheltuieli făcute în campanie: gălețile, brizura de orez, punga de făină.

Domnilor senatori, Clubul Libertății consideră că imunitatea nu trebuie să fie rezultatul opțiunii unui grup restrâns de cetățeni, chiar dacă ei sunt membrii unui parlament. Altfel, ne vedem nevoiți să milităm pentru acordarea imunității pentru orice cetățean al acestei țări dacă prietenii, colegii de partid sau de muncă, asociația de proprietari sau  orice grup de susținere doresc să i-o acorde. Invocăm în susținerea acestui demers articolul 16 din Constituția României, alin. 1:

„Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.”

FOTOCREDIT:DIGI24
Distribuie acest articol Oficial Media
Share