Coachingul – rețeta succesului în voluntariat

mada
www.oficialmedia.com Coaching in Targoviste

Când pasiunea este ingredientul principal în orice activitate desfășurată, totul prinde contur așa cum poate niciodată nu ne-am fi imaginat. Iată-mă așezată în fața unui desktop încercând să îmi spun povestea despre cum voluntariatul m-a convins că practicându-l, devii un om mai fericit, mai împlinit.

În doar câteva luni se vor împlini doi ani de zile de când fac parte dintr-un proiect minunat care mi-a schimbat viața. Alături de proiectul <Coaching în Târgoviște> am descoperit frumusețea și utilitatea activității de voluntariat.
Ceea ce m-a determinat să aștern câteva idei despre activitatea personală de voluntariat, au fost numeroasele satisfacții sufletești care au apărut neîntârziat, și despre care vreau să aflați și voi. Voluntariatul se clasează printre principalele preocupări care pentru mine a venit la pachet cu multă, multă inspirație, realizări dar și o armonioasă dezvoltare personală.
Pe scurt, vreau să vă spun câteva cuvinte despre mine și despre cum a început această poveste. Numele meu este Mădălina Olteanu, am 26 de ani și după cum ați bănuit, îmi place să fac voluntariat . Se spune că atunci când trimiți către Univers o intenție despre cum vrei să fie viața ta, acesta, în funcție de cât de convins ești că iți dorești acel lucru, te ajută să îți materializezi intenția. Așa apar oameni și oportunități care ne conduc către obiectivul pe care ni l-am propus.
Un prim atu a fost, așadar, intenția stabilită. Aflându-mă într-o perioadă de căutări, având dorința de a ieși din rutina zilnică, m-am decis că trebuie să aduc o schimbare sau o plus valoare a ceea ce sunt eu ca și individ al acestei societăți. Prin urmare dorința mea de a practica voluntariatul devenea din ce în ce mai intensă. Și pentru că devenisem un mic magician al dorințelor mele iată cum într-o zi rece de noiembrie, îmi iese în cale un anunț pe internet în care scria simplu, dar la obiect că se caută voluntari pentru activitatea de coaching, ce urma să aibă loc în oraș. Am uitat să vă spun că prietenul meu, Universul, este și glumeț deoarece deadline-ul pentru a aplica la acel anunț, trecuse de câteva zile. Prin urmare aveam două opțiuni: prima în care să renunț cu regretul că văzusem prea târziu anunțul sau, a doua, în care puteam aplica oricum, poate norocul încă era de partea mea. Ei bine, ghiciți ce s-a întâmplat mai departe?!!….A început Povestea!!, o poveste frumoasă despre dezvoltare personală, seri de întâlniri de coaching cu invitați speciali, traineri și speakeri renumiți din România, iar eu fiind o bucată din acest puzzle.
Mai mult decât atât, am participat la prima întâlnire de coaching cu cel mai mare entuziasm pe care îl puteam avea la acel moment. A fost seara în care mi-am dat seama că de fapt o dorință de a mea se materializa, aceea de a fi printre oameni și de a experimenta noul. A fost și momentul în care am primit ok-ul că DA pot încă aspira la un loc în proiect ca voluntar Așadar plină de energie pozitivă mi-am asumat noul meu rol în echipă, acela de asistent eveniment. O altă surpriză a fost faptul că puteam scrie după fiecare întâlnire un articol despre cum a decurs aceasta, deci, ce puteam cere mai mult?! În mai puțin de o lună eram deja un om responsabil pentru ca evenimentele care aveau loc, să decurgă în cel mai bun mod posibil.
De asemena pentru că oficial asistam fiecare eveniment, aveam ocazia să cunosc lunar, oameni extraordinari de la care să învăț multe lucruri utile.

www.oficialmedia.com Coaching in Targoviste

Apoi a urmat surpriza verii 2014 în care eu și întreaga echipă din care făceam parte, am primit propunerea ca unul dintre noi să devină coordonator al acestui proiect. Așadar, din nou o imensă șansă, mi se oferea.
Am continuat seria de activități aducând noutăți comunitații create în oraș, un nou proiect în care participanții puteau viziona filme documentare, pe baza cărora, la final, cream debate-uri, împărtașeam idei și stabileam cele mai importante concluzii ale serii. Întâlnirile se încheiau ca de obicei cu exercițiile de coaching, facilitate de coach-ul care dăduse viață acestui program. Feedback-urile pozitive pe care le primeam în legătură cu activitatea noastră, persoanele care își regăseau entuziasmul interior pentru a se exprima în public, devenise pentru noi un semn că suntem de folos comunității și că împreună întotdeuna suntem mai puternici. Acesta a fost al doilea moment magic: eu plină și de mai multă inspirație, pregătită în fiecare primă săptămână din lună, de data aceasta prezentă în fața unor priviri ațintite asupra mea având rolul de coordonator al proiectului.

Deoarece eram o echipă mică dar cu inițiativă, ne-am decis să creăm un eveniment special dedicat Zilei Mondiale a Fericirii.

12282111_1007528299293890_1270547977_o
www.oficialmedia.com Coaching in Targoviste

Din acest motiv luna martie a acestui an ne-a găsit pe toți cei dornici de implicare într-un marș pe străzile orașului, bineînțeles înarmați cu mesaje pozitive, demne de urmat pentru o zi cu adevărat fericită.

De menționat cum autoritățile ne-au susținut, oameni simpli de pe stradă ne felicitau pentru inițiativă sau cum soferii din trafic ne salutau zâmbitori printr-un luung și zgomotos claxon, semn că mesajele motivaționale erau de bun augur .

Începutul meu în voluntariat a fost marcat prin implicarea în proiectul de coaching lucru care m-a condus apoi și către alte activități cu și despre voluntariat. Așa am devenit un adevărat voluntar în cadrul unei fundații ce susținea activitatea elevilor buni la școală dar care oferea în același timp și sprijin persoanelor vârstnice.

După această incursiune despre voluntariat și activitate de coaching, care continuă să existe, îmi doresc să transmit îndemnul meu pentru absolut toți tinerii care cred că pot aduce un plus societății în care trăiesc, și anume să practice voluntariatul.
Pentru mine această experiență a fost notabilă în tot ceea ce a însemnat dezvoltarea mea personală. Am învățat că prin munca în echipă drumul către succes este mai scurt, mi-am dezvoltat noi abilități de comunicare dar cel mai important m-am descoperit pe mine ca om.

Satisfacțiile pe care orice voluntar le are de-a lungul timpului pot fi cu adevărat înțelese doar dacă la bază există implicarea, iar Tu poți fi următorul care va crea o poveste a voluntariatului.

Madalina Olteanu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share