24/10/2021

COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori în 4 judeţe

vant-puternic

Meteorologii au emis, joi dimineaţa, o avertizare nowcasting COD GALBEN de vânt puternic şi ninsori pentru zona de munte din 4 judeţe. Judeţele vizate de avertizarea ANM sunt Prahova, Buzău, Dâmboviţa şi Argeş. Fenomenele de vânt şi ninsori sunt valabile până la orele prânzului.

COD GALBEN

Valabil de la : 13-10-2016 ora 7:45 pana la : 13-10-2016 ora 13:45

In zona : Buzău: Zona de munte;
Prahova: Zona de munte;
Argeş: Zona de munte;
Dâmboviţa: Zona de munte;

Se vor semnala : vânt cu viteze la rafală de peste 90 km/h la altitudine de peste 1800 m
Fenomene asociate : ninsoare ce determină scăderea vizibilității sub 100 m si izolat sub 50 m

Până astăzi la ora 10, este valabilă şi o avertizare meteo de vreme rea, cu precipitaţii moderate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări ale vântului.

Aria precipitaţiilor se va restrânge treptat către nord-est. În zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi, mai ales la altitudini mari, se va depune strat nou de zăpadă. Va ploua în general moderat cantitativ în jumătatea de nord a Moldovei, iar spre dimineaţă se vor semnala precipitaţii mixte, îndeosebi în zona subcarpatică.

Vântul va avea intensificări în sudul şi în estul ţării, cu viteze de peste 50…60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea.

Vremea se va menţine rece în majoritatea zonelor, dar în special în nord şi în centru unde în următoarele dimineţi se vor înregistra izolat temperaturi minime negative şi local se va produce brumă, potrivit realitatea.net.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share