04/12/2020

COLECTIV 2… SAU CORUPȚIA UCIDE!!!!

Tragedia de la spitalul județean de la  Piatra Neamț a îndoliat din nou țara. Au fost momente de coșmar la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde zece bolnavi de COVID-19, în stare gravă, au murit sâmbătă seară într-un incendiu care a cuprins secția de terapie intensivă. Bolnavii, intubați și captivi în paturile unde se dau cele mai grele lupte pentru viață, n-au avut practic nicio șansă.Medicul de gardă, un bărbat de 48 de ani, a încercat din răsputeri să-și salveze pacienții, dar s-a ales cu arsuri grave pe aproape jumătate din corp. Acesta a  fost transferat cu  un avion al Ministerului Apărării în Belgia, într-un spital care a tratat și o parte dintre arșii de la Colectiv.Procurorii încearcă acum să afle care a fost cauza tragediei. În spitalul unde s-au petrecut scenele de groază, oamenii vorbesc despre un scurt-circuit care ar fi aprins tuburile de oxigen de la AŢI. Iar alții spun că o lumânare, pusă la căpătâiul unui bolnav, ar fi declanșat iadul. Niciuna dintre ipoteze nu e confirmată până acum.La cercetări participă și specialiști din cadrul INSEMEX . Potrivit unor surse din anchetă, incendiul a izbucnit de la un injectomat şi s-a extins rapid la sursa de oxigen. Ar fi urmat o deflagraţie puternică, iar incendiul s-a extins în salon. În aproape zece luni, cu împrumuturi făcute cât pentru cinci ani, cu bani de la UE pentru aparatura medicală, echipamente și medicamente guvernul nu a reușit să crească siguranța în sănătate!
Indiferent care a fost cauza :neglijență,oboseala cadrelor medicale,defecțiune tehnică, tragedia este că au murit oameni!

În urma şedinţei convocate la ora 13,00, la sediul MAI, de către Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, s-au decis următoarele:  trimiterea la faţa locului a Directorului Institutului Naţional de Criminalistică, comisarul şef de poliţie Romică Potorac, pentru susţinerea echipei de cercetare la faţa locului;
s-au stabilit măsuri suplimentare pentru protejarea criminaliştilor împotriva infecţiilor cu noul Coronavirus, cât şi a substanţelor chimice degajate în urma incendiului;pentru operativitatea analizei în laborator a probelor colectate de la faţa locului, s-a ordonat constituirea unor echipe care vor asigura transportul rapid de la Piatra-Neamţ la Institutul Naţional de Criminalistică; pentru coordonarea misiunii de transport între locul cercetării şi INC, a fost desemnat adjunctul IGPR, chestor de poliţie Florin Brăcea.
Totodată, s-a stabilit ca Grupul de lucru constituit la nivelul MAI pentru gestionarea activităţilor de la Piatra-Neamţ şi Bucureşti, cu privire la finalizarea cercetărilor în cel mai scurt timp, să fie condus de către Secretarul de stat chestor-şef de poliţie Bogdan Despescu.

Dumneavoastră aveți deciziile, noi muncim, salvăm pacienții, dar așa NU se mai poate! Nu avem destule paturi pentru marii Arși, muncim în spitale vechi, facem sacrificii, dar STOP și hai să construim! Nu s-a făcut de la Revoluție până acum, nu este bine, dar haideți măcar acum, după această tragedie să facem lucruri gândite, organizate, planificate și urmărite astfel încât să nu se mai întâmple astfel de tragedii”,  se arată și  în comunicatul  Colegiului Medicilor din România.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share