Competențele digitale și Educația deschisă – a VII-a ediție a workshop-ului internațional

Universitatea Politehnica din Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE organizează workshopul Competențele digitale și Educația deschisă, adresat atât cadrelor didactice din universități și licee, cât și studenților, dar și trainerilor în IT, sau departamentelor de resurse umane. Evenimentul va avea loc vineri, 6 martie 2020, începând cu ora 12:00, în Amfiteatrul K1 al Centrului de Conferințe al UPT,   Bd. Vasile Pârvan Nr. 2B, Timișoara.

20 speakeri de nivel internațional vor prezenta ultimele noutăți legate de educația deschisă în România și Uniunea Europeană în cadrul celei de-a VII-a ediții a workshopului Competențele digitale și Educația deschisă, organizat în cadrul Săptămânii Educației Deschise 2020. Workshop-ul va evidenția impactul deschiderii în epoca digitală, de la politici către indivizi, profesori și studenți. Având un istoric de mai mulți ani de implementare, în cadrul evenimentului va fi examinat modul în care resursele educaționale deschise (OER), cursurile masive deschise online (MOOC), Open Culture și Open Science pot fi integrate în toate nivelurile de educație și de formare din cadrul instituțiilor și companiilor. Sunt prezentate exemple practice de utilizare și integrare a resurselor educaționale deschise în universități, învățământul preuniversitar sau cel informal, al învățării mobile, al implicării studenților in crearea de conținut educațional, al realității augmentate și virtuale în educație, cercetării deschise, modului în care noțiunea de blockchain influențează educația dar și felul în care termenii deschis și digital se reflectă în cultură și patrimoniu.

Ca în fiecare an, Workshop-ul internațional este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia, cu sprijinul asociațiilor EDEN și IEEE, în cadrul mișcării globale Săptămâna Educației Deschise 2020.

Înscrierile se fac online, completând formularul: https://elearning.upt.ro/ro/proiecte/competentele-digitale-si-educatia-deschisa-editia-a-vii-a/.

Wokshopul va fi transmis live online pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/CIDUPT .

Lucrările Workshopului vor fi disponibile online, după eveniment, pe platforma educațională online UniCampus  https://unicampus.ro/.

Participarea este liberă, prezentările se vor desfășura în Română și Engleză și se va elibera certificat de participare.

Săptămâna Educației Deschise (Open Education Week) este un eveniment promovat de asociația mondială Open Education Global, având  ca scop prezentarea oportunităților pe care le oferă educația deschisă, a rezultatelor integrării acesteia în toate formele de educație, fie că e vorba de dezvoltarea de abilități sau cunoștințe la locul de muncă, ca suport al educației universitare sau pre-universitare sau pur și simplu pentru a afla ceva nou, legat de un interes personal al fiecărui individ în parte.

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share