28/11/2020

Competiţia de idei inovatoare Climate Launchpad

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş este singurul partener oficial din România al Programului CLIMATE KIC, principala iniţiativă de inovare climatică a UE, cel mai mare parteneriat public-privat pentru inovare din Europa axat pe atenuarea şi adaptarea schimbărilor climatice.

 

CLIMATE KIC cuprinde 3 sub-programe:

 

  1. Climate LaunchPad – cea mai mare competiţie de idei „clean tehnology”

 

CCIA Timiş a fost şi organizatorul acestei competiţii, unde s-au prezentat cu proiecte 9 concurenţi, împărţiţi în 7 echipe care au intrat în etapa finală. Aceştia şi-au susţinut în faţa unui juriu ideile inovatoare, iarăşi după deliberare au rămas trei finalişti care vor reprezenta România la Finala Europeană din 4 septembrie de la Amsterdam (Olanda).

 

În acest an în competiţie au intrat 28 de ţări, iar un număr de 52 de idei inovatoare de pe tot teritoriul României s-au înscris în concurs.

La proiect a fost prezentă Anne Cramwinckel, project manager al Programului Climate Launchpad Olanda.

 

Programul se defăşoară simultan pe 12 ţări europene (Germania, Finlanda, Italia ,Slovenia, Ungaria , Polonia, Cipru, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia şi România, şi oferă posibilitatea unui sprijin financiar direct de până la 20.000 euro.

 

Cele trei echipe câştigătoare, şi proiectul, sunt:

 

I       Mihai Toader Pasti                      EfdeN

II      Florin Nicolae Enache              „WHITEPAD” by Florin Enache – „SAVE A TREE”

III     Marius Dima                                Dascity – smart city dashboard

 

Scopul acestei competiţii : Accelerarea inovaţiilor care conduc la un viitor cu emisii scăzute de dioxid de carbon, pentru a fi descoperite cele mai bune idei sustenabile.

 

În Olanda, primii 3 finalisti vor primi premii in bani (10.000 euro, 5.000euro, 2.500 euro).

 

„Încununarea cu succes a unui efort colectiv, au fost sesiuni intensive a ideilor de bussines din care s-au ales trei idei mai reprezentative care vor reprezenta România la Finala Europeană de la Amsterdam. Vor fi 28 ţări prezente şi sperăm ca România să vină cel puţin cu unul din cele trei premii”Cristina Bădulescu, reprezentat al CCIAT.

 

 

Stejărel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share