02/12/2020

Comunicat de presă- Atenționare meteorologică- Cod Galben

cod-galben-72806200-65975100-06155900

Atenționare meteorologică- Cod Galben

    Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteorologică – COD GALBEN, valabilă și pentru nordul județului Dâmbovița, după cum urmează:

COD GALBEN

Pentru intervalul : 16 iunie ora 12 – 17 iunie ora 23 fenomenele vizate constând în instabilitate atmosferică accentuată, ploi însemnate cantitativ. 

Începând din după-amiaza zilei de marţi, 16 iunie şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, 17/18 iunie, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie şi căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25…30 l/mp şi izolat 50…60 l/mp. În restul teritoriului fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse.

În urma acestor atenționări au fost informate Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din zona vizată care au obligaţia de a institui permanența la sediul instituției precum și monitorizarea cu atenție a evoluției fenomenelor meteorologice la nivelul fiecărei localităţi.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share