19/06/2021

CONCURS INOT TARGOVISTE- Cupa primăverii. CSM se afiliază la Federația Română de Natație și Pentatlon Modern

”Bazinul Olimpic de la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște va fi gazda unui nou eveniment. Mâine de la ora 11 va avea loc un concurs dedicat copiilor între 7 și 11 ani, la care vor participa în special sportivi din Târgoviște și județul Dâmbovița”, ne-a informat în această dimineață primarul orașului Daniel Cristian Stan, într-o conferință de presă susținută la Complexul Turistic de Natație din Târgoviște.

”Cupa primăverii la înot” este adresată copiilor din Târgoviște și Dâmbovița, tocmai pentru ca aceștia să aibă posibilitatea să-și pună în evidență calitățile sportive și să se obișnuiască cu evenimentele de acest gen, pe care municipalitatea își dorește să le transforme în tradiție și să avem reprezentare pe podiumul natației românești. În acest sens, Clubul Sportiv Municipal Târgoviște a făcut deja demersurile pentru ca secția de înot a CSM să fie afiliată Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și să organizeze la Complexul Turistic de Natație, concursuri de nivel național.

”La această competiție, dedicată special sportivilor din oraș și din județ, vor fi doar probe de 50 de metri, și de aceea vor putea participa foarte mulți copii. Vor fi prezenți peste 200 de participanți. Facem demersurile necesare pentru ca în acest an să avem un parteneriat cu Federația Română de Natație, astfel încât să putem organiza cât mai multe concursuri, aici la Complexul Turistic de Natație. Am făcut deja demersuri către Federația Română de Natație în vederea afilierii secției de înot a CSM la Federația Română de Natație, astfel încât să avem și noi turiști în circuitul competițional. Și la concursul trecut, sportivii târgovișteni au avut rezultate bune, dar vrem ca în viitor să avem sportivi de nivel ridicat, și de ce nu, să mergem pe podiumul național.” (Daniel Cristian Stan)

Președintele CSM Târgoviște, Ciprian Prisăcaru a declarat că avem toate resursele necesare, atât umane, cât și de infrastructură, pentru ca Târgoviștea să poată deveni pe viitor un brand în natația românească.

Mă bucur că Târgoviștea are condiții foarte moderne pentru organizarea unei competiții importante de natație, și de faptul că avem susținerea ca la CSM să avem această secție de natație, unde toți înotătorii din Târgoviște și din Dâmbovița pot face sport de performanță. Am înaintat toată documentația către Federația Română pentru legitimarea CSM și în acest moment putem participa cu sportivii nostri, legitimați la CSM în competițiile oficiale. Săptămâna trecută am participat la Pitești la Cupa Mărțișorului, unde am avut rezultate notabile și avem sportivi cu perspective frumoase în ceea ce privește sportul de performnață. L-aș aminti aici pe Luca Vătavu. Sunt 35 de sportivi cu cereri de legitimare la CSM Târgoviște care fac înot de performanță. Avem resursă umană, avem infrastructură, rămâne doar să dezvoltăm o tradiție a înotului la Târgoviște.” Ciprian Prisăcaru, președintele Clubului Sportiv Municipal Târgoviște.

Citește și:

Campioanele inotului romanesc invitate la Complexul Turistic de Natatie din Targoviste

Distribuie acest articol Oficial Media
Share