Concursul de alergare „Super 24h” – un concurs unic în România

Asociaţia Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS alături de Supermămicile alergătoare organizează sâmbătă 24 septembrie 2016 concursul de alergare „Super 24h” în Parcul Copiilor Ion Creangă din Timişoara.

Concursul se adresează alergătorilor de anduranţă care iubesc alergarea pe distanţe lungi şi conţine probele:

  • Individual 12h;
  • Individual 24h;
  • Ştafeta 12h (2 sau 4 persoane);
  • Ştafeta 24h (2, 4 sau 6 persoane)

Ultra-atleţii vor alerga timp de 12 ore sau 24 pe o buclă cu lungimea de 1km244m din Parcul Copiilor, individual sau în ştafeta. Pe parcursul celor 12h, respectiv 24h, participanţii vor putea alerga, merge la pas, dormi, lua pauze pentru a se alimenta. Va fi declarat câştigător altletul/ştafeta care a adunat cei mai multi kilometri în 12 ore, respectiv 24 ore.

Ideea de a organiza concursul de alergare „Super 24h” a apărut din dorinţa de a oferi ultra-atleţilor din România oportunitatea de a-şi descoperi şi de a-şi depăşi limitele actuale în alergare. În momentul de faţă, România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are încă o echipă de ultra-atleţi care să o reprezinte la Campionatele Europene şi Mondiale de Ultra-atletism, deşi această nişă este în continuă creştere la noi în ţară, iar numarul ultra-atleţilor este din ce în ce mai mare de la un an la altul.

Diana Amza – Preşedinta Asociaţiei Institutul pentru Dezvoltarea Europeană a Societăţii – IDEAS şi fondatoarea comunităţii Supermămici alergătoare îndrăgeşte alergarea de anduranţă şi a parcurs la rândul ei distanţe de ultramaraton de 52 km, 61 km si 100 km. Ea este de părere că lecţiile oferite de alergarea de anduranţă pot fi aplicate inclusiv vieţii de zi cu zi: să duci la bun sfârşit o sarcină în ciuda oboselii fizice, să faci faţă stresului, să ai încredere în corpul tău şi în tine, să îţi creşti disciplina şi perseverenţa, să îţi intăreşti psihicul, să înveţi să depăşeşti orice obstacol îţi iese în cale.

Competiţia „Super 24h” are un mare potenţial de dezvoltare. Aflată  la prima ediţie în 2016, va fi o competiţie anuală care va atrage participarea atleţilor internaţionali. Website-ul competiţiei www.s24h.ro este disponibil în limbile română şi engleză, iar organizatorii fac demersuri pentru omologarea traseului şi includerea concursului în calendarul competiţional internaţional.

 

Mai multe detalii despre eveniment şi condiţiile de participare puteţi găsi pe website-ul oficial al competiţiei www.s24h.ro şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/super24h/

 

Persoană de contact: Diana Amza – Manager concurs de alergare „Super 24h”, EMAIL: diana@supermamicialergatoare.ro, telefon: 0721 719 831.

Stejarel Ionescu

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share