28/11/2020

Concursul internaţional de şah “Super 8” jucat la Timişoara

IMG_5179Universitatea de Vest din Timișoara a găzduit timp de trei zile cea mai importantă competiție de șah din ultimii 20 de ani. S-au întâlnit 8 concurenți de prim rang dintre care 4 din România, 2 din Ungaria și 2 din Serbia, mari maeștri internaționali, care s-au întrecut în cadrul turneului “Super 8 Timişoara”, fiecare jucator făcând parte dintr-un club sportiv reprezentativ.

Au fost prezenţi campionii şi vicecampionii şahului şi al celui mai înalt titlu al lumii de “Marele Maestru”. Toţi cei patru jucători români sunt membri ai echipei olimpice române.

“Este un turneu internaţional cu o medie “ENO” foarte mare , ceea ce îi aşează între jucătorii lumii”. – Mihaela Sandu, maestru internaţional.
Concursul s-a desfăşurat pe baza unei invitaţii făcută de către organizatori către jucători, şi a fost organizat în paralel cu turneul “Valurile Dunării” de la Drobeta Turnu Severin su egida Asociaţiei “Pro Logos”.

“Este cel mai puternic turneu din România din acest an, în afară de acesta la un asemenea nivel mai existând încă unul, doar. Este un turneu rapid cu un timp foarte scurt de 25 minute pentru fiecare plus 10 secunte / mutare. Toţi sunt jucători de şah profesionişti de un înalt nivel, multipli campioni mondiali la junior sau seniori”. – Milu Romeo, maestru internaţional.
S-au jucat pe perioada celor trei zile de concurs calificările, semifinalele şi finalele, primele trei locuri fiind ocupate de jucătorii:

Locul I Ivan Ivansiciuc (Serbia) cu 6,5 pct.
Locul II Fere Berkes (Ungaria) cu 6 pct.
Locul III Vladislav Nevedniscy cu 3,5 pct.

IMG_5180

Stejarel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share