29/11/2020

Condamnat pentru luare de mită și trafic de influență

La data de 01 iulie 2020, Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe inculpatul Negoiță Gabriel la 7 ani şi 8 luni închisoare şi aplicarea unei pedepse complementare constând în interzicerea exercitării dreptului de a exercita profesia de agent de poliţie, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Procurorul de caz din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a întocmit, la data de 27 septembrie 2017, rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a agentului șef principal de poliție Negoiță Gabriel din cadrul I.P.J. Gorj, pentru săvârșirea faptelor penale enumerate.

În fapt, în urma probatoriului administrat, a rezultat faptul că în a doua jumătate a anului 2014, respectiv în prima parte a anului 2017, în calitate de agent de poliție, inculpatul a solicitat și primit de la mai multe persoane, diverse sume de bani și bunuri (în valoare de 2.175 lei), atât pentru a propune soluții favorabile în dosare în care se desfășurau cercetări, cât și pentru a interveni pe lângă alți lucrători de poliție, care efectuau cercetări în diferite cauze penale, în vederea obținerii unor soluții favorabile.

De asemenea, inculpatul a furnizat unei persoane date despre efectuarea unor controale demarate de organele de poliție la depozitele de lemne administrate de aceasta, iar în schimb a pretins și primit sume de bani și bunuri.

În cauză, în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz, lucrătorii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj au efectuat mai multe acte procedurale în cauză, la delegarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share