30/11/2021

Conferinţa internaţională Eco-Impuls în linie dreaptă

În ultimii cinci ani, Timişoara a devenit un pol important de întâlnire pentru operatorii serviciilor publice şi pentru specialiştii din domeniul apei şi canalizării, reuniţi sub umbrela Conferinţei Internaţionale Eco-Impuls.

Anul acesta, evenimentul îşi deschide porţile în perioada 29-30 septembrie, în perimetrul Staţiei de Epurare Stan Vidrighin Timişoara, de pe strada Păstorilor nr. 1. 

Vor fi două zile pline de discuţii şi dezbateri pe tema „Licitații în Uniunea Europeană”. Sunt aşteptaţi specialişti din cadrul operatorilor de servicii publice, companii de prestigiu furnizoare de echipamente sau prestatoare de servicii, reprezentanţi ai mediului universitar şi ai institutelor de cercetare. Domeniile principale cărora Eco-Impuls se adresează sunt apă-canal şi deşeuri.

“Suntem nerăbdători să ne revedem cu partenerii noştri germani, cei care ne-au fost de mare ajutor, în toţi aceşti ani, ne-au împărtăşit din experienţa lor impresionantă din domeniu, ne-au călăuzit în activitatea deloc uşoară pe care cu toţii o desfăşurăm. Avem confirmări numeroase, lucrări ştiinţifice importante şi un suport moral extraordinar!”, spune Dr. ing. Ilie Vlaicu , directorul general al societăţii.

Eco-Impuls 2016 este un forum de discuţii ştiinţifice susţinute de specialişti din domeniul apei, din România şi Germania. La această ediţie, şi-au anunţat deja participarea peste 20 de lectori germani din zona serviciilor publice muncheneze.

Conferinţa internaţională este organizată de Fundaţia româno-germană Aquademica, Aquatim SA, Asociaţia Română a Apei – Comitetul Teritorial Vest şi Universitatea Politehnica Timişoara.

Conferinţa are şi un site dedicat, www.eco-impuls.ro, pe care îl pot accesa toţi cei interesaţi de program, tematici, lectori şi numeroase alte detalii.

Tot în cadrul Eco-Impuls 2016, în 30 septembrie, la Staţia de Tratare a Apei Bega, se va desfăşura un workshop pe tema “Resurse de apă pentru potabilzare. Poluanți prioritari (emergenți)- detecție, monitorizare, eliminare eficientă”.

Se vor analiza şi discuta procese convenționale respectiv procese avansate de tratare a surselor de apă pentru potabilizare, cu prezentarea fluxului tehnologic la scară industrială și la scară pilot, ulterior invitaţii urmând să facă o vizită la Stația de Epurare a apelor uzate Timișoara.

Anul trecut, în premieră la Eco- Impuls, s-a desfăşurat  Concursul Profesional “Stan Vidrighin”, dedicat instalatorilor. Anul acesta, concursul este deja tradiţie. Avem înscrise 7 echipe ale operatorilor din toată ţara, ce vor intra în cursa pentru câştigarea titlului de cel mai bun instalator.

Aşadar, între 29 şi 30 septembrie, la Staţia de Epurare a apelor uzate Stan Vidrighin Timişoara, într-un spaţiu expoziţional inedit, într-o incintă ultramodernă, sunteţi aşteptaţi să  vă alăturaţi echipei de la AQUATIM, la ediţia cu numărul V  a conferinţei Eco-Impuls!

Stejarel Ionescu

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share