05/12/2020

Consilier CJD retinut astazi pentru luare de mita

mitaUngureanu Sorin Silviu, consilier in cadrul Compartimentului Transport şi Siguranţa Circulaţiei al Consiliului Judeţean Dâmboviţa a fost reţinut astazi, pentru luare de mită. Se pare că acesta a luat mită de la un transportator. Retinerea a fost facuta pentru 24 de ore. 

Astfel prin ordonanța Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a dispus:

  1. Suspendarea din funcția publică de consilier la Compartimentul Transport și Siguranța Circulației din cadrul Direcției Generale Infrastructură Locală a persoanei menționate, de îndată ce măsura arestării preventive va fi dispusă de către instanța de judecată;
  2. Înlocuirea tuturor funcționarilor publici cu atribuții de control, cu activitate mai îndelungată, cu alte persoane din aparatul de specialitate al CJD, indiferent de domeniul de activitate;
  3. Retragerea atribuțiilor de coordonare a Compartimentului Transport și Siguranța Circulației – exercitate de domnul Jean Cârstoiu, director general adjunct al Direcției Generale Infrastructură Locală, și desemnarea, în condițiile legii, a unui alt responsabil cu aceste atribuțiuni.

Având în vedere că nu cunoaștem încă detalii privind momentul reținerii și nici circumstanțele exacte, raportat la graficul de control și persoanele participante, de îndată ce vom dispune de toate datele necesare, vom aprofunda măsurile de reorganizare a activităților de control. Până atunci, suntem pregătiți pentru a furniza datele ce ne vor fi solicitate de instituțiile statului.(Biroul de Presă al Consiliului Județean Dâmbovița)

Distribuie acest articol Oficial Media
Share