25/09/2021

Consiliul Județean Dâmbovița: Vizită de lucru la barajul de la Pucioasa

baraj-12

Urmare a problematicii generată de infestarea apei potabile din localitatea Pucioasa şi a sesizării primită de Consiliul Judeţean Dâmboviţa din partea Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa în baza evaluării condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare a sistemului public de alimentare cu apă Pucioasa, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a efectuat astăzi, 4 noiembrie a.c., o vizită de lucru în zona barajului din localitate, se arată în comunicatul de presă din partea CJD. 

Cu acest prilej, Preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, a adus clarificări asupra demersurilor iniţiate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Prefectura Judeţului Dâmboviţa pentru identificarea unor soluţii menite să gestioneze, în mod eficient, problema apei potabile în zona oraşului Pucioasa şi a localităţilor limitrofe.

baraj

Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că în data de 1 noiembrie a.c., instituţia CJ Dâmboviţa a fost informată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa prin adresa cu nr.11675/01.11.2016 că, în imediata vecinătate a prizei de apă, în zona definită conform Hotărârii Guvernului României nr. 930/2005 drept zonă de protecţie sanitară cu regim sever a sursei de apă, există o cantitate importantă de deşeuri de origine naturală şi antropică care poluează apa lacului de acumulare şi care poate afecta sănătatea publică.

În acest context, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a demarat, cu sprijinul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) şi al Primăriei Oraşului Pucioasa, acţiuni de curăţare a apei, în special, în zona din care CATD îşi asigură apa. Activitatea urmează a se desfăşura zilnic, în intervalul orar 9:00 – 14:00 pentru a da posibilitatea apei ca, după ora 14:00, să se limpezească pentru a nu genera probleme de sănătate pentru populaţia din Pucioasa şi localităţile conexe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu: „Vă precizez că, deşi am făcut 3 demersuri până astăzi la Guvernul României pentru un sprijin financiar de circa 2 milioane de lei, sprijin necesar finalizării lucrărilor la conducta de apă de la Răteiu – cu o prelungire până la Pucioasa, acestea au rămas fără răspuns. (…)

Vă mai precizez că primarul oraşului Pucioasa are o abordare constructivă (…). A făcut demersuri în aceste zile şi pregăteşte un proiect care să ne permită să preluăm apa din conductele unei societăţi comerciale private din zona Fieni (…). Ar trebui o conductă de o lungime de 3 km pe care să o realizăm cu suportul financiar al Consiliului Local şi al Consiliului Judeţean. M-am angajat faţă de domnul primar că voi acorda şi un sprijin financiar pentru realizarea acestui proiect, precizându-vă de la început că apa de acolo este mai bună decât cea din lac din punct de vedere calitativ; sigur, fiind brută, necesită şi aceea prelucrare prin Compania de Apă”.

 

baraj-15

Distribuie acest articol Oficial Media
Share