Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Consiliul Judeţean Timiş – preşedinte nou, proiecte noi

Sorin Grindeanu (PSD) este noul preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, la prima întâlnire cu presa se pare că a pornit cu dreptul aratându-se foarte încrezător în derularea proiectelor.

Drumul care leagă Giarmata de Timișoara , unde circulaţia este foarte mare ar putea fi lărgit la patru benzi,  proiectul urmând să fie finanțat din fonduri europene, accesate prin Programul Operațional Regional.

Grindeanu se arată surprins de faptul că pe actualul exercițiu bugetar nu a fost depus niciun proiect viabil de către CJ Timiș, iar pe anteriorul exercițiu bugetar s-au pierdut proiecte de 40 de milioane de euro. ”Tot ceea ce a însemnat exercițiul bugetar trecut, în raport cu această instituție se stă mai rău decât am crezut. Cuantumul este în jur de 40 milioane de euro pierdute de Consiliul Județean Timiș pe fostul exercițiu bugetar, neaccesate. Lucrurile nu stau bine nici pe exercițiul bugetar 2014-2020, axele au fost deschise și nici măcar un proiect nu e depus în acest moment.(…) Lărgirea la patru benzi, de la descărcarea de pe autostradă de la Giarmata până la intrare în Timișoara reprezintă un proiect important și trebuie să mergem pe repede înainte cu el. Este drum județean, este un proiect eligibil pe POR,  din tot ceea ce mi-au spus specialiștii, dar vreau fundamentare.”

 

Prin Dumbrăviţa va trece ruta ce  leagă Timişoara de Giarmata, cu descărcare de pe autostradă unde vehiculele de mare tonaj nu vor avea acces :„Se va face lărgirea la patru benzi, descărcare pe patru benzi de la Giarmata până la intrarea în Timișoara – este un proiect care este eligibil pe POR, un proiect care, ca şi studii de trafic, eligibilitate, este mult mai util decât celelalte. (…) Le-am cerut specialiștilor să vină cu probleme legate de traficul greu, vorbim de transformarea unui drum județean pe bucata Dumbrăvița într-un bulevard al orașului, cu semafoare și restricționare pentru traficul greu, pentru că nu vreau să ajungă să treacă traficul greu prin Dumbrăvița. Din ce mi-au spus cei care au realizat cadrul acestui proiect, nu e nevoie să se umble la stâlpii de troleibuz pentru extindere”.

 

Stejărel Ionescu

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share