25/10/2020

Constituirea Consiliului Local Municipal Târgovişte pentru perioada 2016-2020

 

clm5Potrivit legii, în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor va avea loc ședința de constituire a consiliului local. Convocarea consilierilor locali aleși și validați în funcție, se face de către prefect, prin ordin, în maximum 5 zile de la pronunțarea hotărârii de validare.

Astăzi în sala de Consiliu a Primariei Municipiului Târgoviște a avut loc ședința de constituire a consiliului local. Au fost prezenți prefectul județului Antonel Jîjîie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Ţuţuianu, primarul ales al târgoviștenilor, Daniel Cristian Stan, precum si cei 20 de consilieri aleși în urma voturilor din 5 iunie. A lipsit din partea PNL, Adrian Ghenescu, motiv pentru care mandatul său a fost declarat invalid.

clm3

Lucrările ședintei de constituire au fost conduse de cel mai în vârstă consilier local, domnul Honorius Moțoc ajutat de cei mai tineri doi consilieri locali, Nicolae Ana Maria (independent) și Adrian Bercu (PNL).

Pentru validarea mandatelor, Consiliul Local alege prin vot deschis, dintre membrii sai, pe întreaga durată a mandatului, o comisie de validare alcătuită din 5 membri. Astfel comisia de validare a fost formată din: Ciprian Prisăcaru (PNL), Silviu Tănase(PNL), Rădulescu Cătălin (PSD), Oana Vlăducă (PSD) si Ciprian Oprescu (PSD).

Consilierii locali ale caror mandate au fost validate au depus în fața consiliului local următorul jurământ în limba română: “Jur sa respect Constitutia si legile tarii si sa fac cu buna-credinta tot ceea ce sta in puterile si priceperea mea pentru binele locuitorilor municipiului Targoviste. Asa sa-mi ajute Dumnezeu”.

clm4

Potrivit legii, pentru alegerea viceprimarului, Consiliul local alege din rândul membrilor săi pe viceprimar, prin vot secret. Este declarat viceprimar candidatul care a obtinut votul majorității consilierilor în functie. În cazul de faţă, au fost aleşi viceprimari cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă, Cosmin Bozieru (PSD) și Carmen Holban (PSD). Grupul PNL nu a avut nicio propunere pentru funcţia de viceprimar.

Tot astăzi a depus jurământul și primarul ales, Daniel Cristian Stan, cel care a intrat in exercitiul de drept al mandatului pentru următorii patru ani. După depunerea jurmământului, acesta a făcut o declaraţie pe care vă invităm să o citiţi AICI.

Lista Consiliului Local Municipal Târgovişte pentru perioada 2016-2020 este formată din:

PSD

Agnes Erich

Laurențiu Neculăescu

Cosmin Bozieru

Andrei Păunescu

Cătălin Rădulescu

Ion Cucui

Carmen Holban

Buggy Alexandru

Oprescu Virgil

Vlăducă Oana

Monica Ilie

 

PNL

Honorius Moțoc

Ciprian Prisăcaru

Adrian Bercu

Sebastian Marin

Neli Ion

Nicolae Mândrilă

Silviu Tănase

 

Ana Maria Nicolae (independent)

Dumitru Barbu (ALDE)

clm2 clm1

Distribuie acest articol Oficial Media
Share