Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Continentalul a distrus şi îmbolnăvit Timişoara

646x404Fabrica de cauciucuri Continental de la Pădurea Verde, Timişoara, a băgat boala în locuitorii de pe Bega, cu mirosul de cauciuc ce a împânzit oraşul.

Vociferările şi reclamaţiile au venit non-stop, atât la Primărie cât şi la Consiliul Judeţean şi a trebuit să treacă cam multă apă pe Bega până când în sfârşit s-a ajuns, la urechile consilierilor județeni. Probabil cei noi vor să se facă auziţi, iar cei vechi şi-au scos vata din urechi.

Aerul ajunsese de nerespirat, şi în cele mai multe dimineţi cu presiunea atmosferică joasă pe Calea Aradului, în zona Dacia simţeai mirosul de cauciuc ars, şi chiar în perioada amiazului puteai vedea o ceaţă deansă ce pluteşte în aer.

Consilierii judeţeni s-au sesizat şi ei, Liviu Borha a declarând  în ultima ședință de consiliu că poluarea de la Continental trebuie să înceteze, fiindcă este foarte greu de suportat de către locuitorii din zona Pădurea Verde, (şi nu numai n.r) , mai ales că acolo sunt mai multe spitale, unul  care tratează maladiile pulmonare. El a propus ca la următoarea ședință a CJT din luna octombrie să fie chemați și șefii de la Continental pentru a da socoteală. Borha a mai spus că, acolo, la fabrica germană, nu mai știe nimeni ce se întâmplă. Reprezentanții Continental s-au lăudat anul trecut că au făcut o mare investiție de zeci de milioane de euro în montarea unor filtre speciale, dar nu se știe dacă investiția are efect sau nu. “Îi invităm pe reprezentanții fabricii Continental să vină în plenul CJT să ne spună care este situația și vom facem și un control la fața locului”, a fost mesajul lui Borha.

Au fost mai multe proteste în oraş faţă de mirosurile de la fabrica de cauciucuri, printre care şi al unei soprane de la Opera timişoreană.

Stejarel Ionescu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share