01/12/2020

Cornel Palade şi Romică Ţociu au dat startul la Festivalul Ceaunelor

Ajuns la cea de-a treia ediţie „Festivalul Ceaunelor” în acest an s-a ţinut pe stadionul din Giarmata Vii, naşi avându-i pe Cornel Palade şi Romică Ţociu, care după ce au dat startul la ora 10,00 la prepararea bucatelor, nu s-au dat la o parte nici de la degustarea lor alături de un „gât” de pălincă, de prune , caise sau de pere.

În acest an festivalul a avut loc în acelaşi timp în care s-au desfăşurat şi Zilele Ghirodei. La concurs s-au înscris 15 concurenţi din Ghiroda, Giarmata, Lugoj, dar  şi din localităţile învecinate ce au preparat produse diferite şi după reţete proprii, pentru a da bătăi de cap celor doi maeştri bucătari, Nicolae Tomescu şi Nicolae Buniov, ce erau aleşi ca şi juraţi. Au fost preparate gulaşuri şi tocăniţe de cerb, căprior, porc, ied, oaie, vită şi berbecuţ. Nu au lipsit nici ardeii umpluţi sau sărmăluţele cu mămăliguţă.

Au fost da-te diplome de participare tuturor participanţilor, locul I fiind ocupat de către Spătar Dinu, din Giarmata, locul II şi III mergând spre Ghiroda.

Şi copiii s-au distrat, desenând , dându-se pe topogan, jucând rugby sau cu maşinuţele, dar şi cu piesa de teatru „Ursul păcălit de vulpe”. Programul a mai conţinut  şi un program de muzică populară cu Liliana Laichici, Giorgiana Lazăr. Maria Vidraga, Carmen Biruescu, dar şi un invitat special din Ardeal, Ovidiu Furnea, acompaniaţi de Ansamblurile Cununa  Timişului, Flori din Câmpe şi Datina, iar ca divertisment timp de mai bine de o oră s-au desfăşurat Romică Ţociu şi Cornel Palade, totul încheindu-se cu un foc de artificii.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share