20/01/2021

Coronavirus atacă în grup

Fiecare pacient confirmat cu coronavirus infectează două – trei persoane, au transmis cercetătorii britanici de la Imperial College London care au estimat, într-un raport, rata de transmitere de la om la om a virusului ucigaș din China, scrie CNN.

„Estimăm că, în medie, fiecare persoană confirmată a infectat 2,6 (intervalul de incertitudine: 1,5-3,5) persoane până la 18 ianuarie 2020, conform unei analize care combină estimările noastre anterioare privind mărimea focarului din Wuhan cu traseul epidemiei”, se arată în raport.

Potrivit cercetătorilor britanici, focarul trebuie Ei estimează că transmisia trebuie oprită cu 60%, ceea ce implică măsuri de control care să blocheze focarul.

Când vine vorba de focare, oamenii de știință și experții în sănătate publică sunt preocupați de cât de repede se poate răspândi o boală și de rata mortalității. Și totuși, mai sunt încă multe de învățat.

Oamenii se știință trag un semnal de alarmă cu privire la alarmarea populației, subliniind că atunci când se fac estimări, e vorba de variabilele de la începutul unei epidemii.

Ceea ce este din ce în ce mai clar este că virusul se transmite de la om la om și că sunt și persoane care se infectează, dar nu au simptome sau au simptome ușoare.

Duminică, oficialii chinezi au spus că oamenii pot răspândi virusul înainte de a avea simptome.

Primarul din Wuhan, estimare îngrijorătoare – se așteaptă la 1000 de cazuri noi de îmbolnăvire

Primaul din Wuhan a declarat că se așteată să apară alte 1000 de cazuri, ceea ce ar pune o presiune imensă asupra infrastructurii orașului. În acest caz, autoritățile din Wuhan vor grăbi construirea spitalelor anunțate pentru pacienții infectați cu coronavirus.

Într-o conferinţă de presă, duminică, Dr. Jennifer Layden, epidemiolog de la Departamentul de Sănătate al guvernului statului Illinois, a declarat că femeia infectată cu coronavirus din acest stat nu a avut simptome ale bolii în timp ce călătorea din Wuhan în SUA pe 13 ianuarie.

Ministrul Sănătăţii din China, Dr. Ma Xiaowei a dezvăluit noi informaţii despre coronavirusul Wuhan: El poate fi transmis chiar şi atunci când nu dă simptome. 

Coronavirusul a ucis deja peste 50 de persoane în China şi a infectat mii. El s-a răspândit până în Franţa, Canada şi Statele Unite.

 

Sursa:Digi 24

Distribuie acest articol Oficial Media
Share