19/06/2021

Corul Regal Venlona şi-a luat rămas bun de la Timişoara!

Corul Regal Venlona din Olanda care a susţinut mai multe concerte în Timişoara şi Banat, în cadrul Festivalului de Operă şi Operetă, aflat la cea de-a XI-a ediţie, şi a plecat astăzi spre casă, de la Aeroportul Internaţional Timişoara

Evenimentul s-a desfășurat în Parcul Rozelor, vineri seara de la ora 20:30, unde a aveut loc un concert al Corului Regal Venlona din Venlo (Olanda) și a altor soliști vocali: Nicoleta Colceiar, Lăcrămioara Ruxanda, Cristian Bălășescu, Dan Patacă, Octavian Vlaicu.

În program selecţiuni din operele: „Bal mascat”, „Trubadurul”, „Forţa destinului”, „Rigoletto”, „Traviata” de Giuseppe Verdi, „Faust” de Charles Gounod, „Bellinda” de Guustaaf Francies de Pauw – Dirijor: Wim Schepers (Olanda).

A obținut premii importante  la concursuri organizate în toată Europa, iar în 2001, la invitația Papei  Ioan Paul al II-lea, a susținut un concert la Roma, în Piața Sfantul Petru, iar din Piaţa Operei din Timişoara au fost alungaţi de poliţia locală „boactării de noapte „ ai acestei umanităţi.

 

Dar totuşi pentru a rămâne cu o impresie pozitivă de la Timişoara, reprezentantul administraţiei aeroportului, directorul adjunct Lucian Taropa, le-a oferit un cadou tradiţional românesc: o icoană cu Sfântul Andrei, protectorul României şi o farfurie ceramică de Horezu.

Imediat după formalităţile de check-in, membri corului au susţinut un mic concert, impresionându-i pe pasagerii care aşteptau în aerogară, dar şi pe angajaţi.

„Am apreciat în mod deosebit disponibilitatea artiştilor olandezi de a susţine un moment cultural în aerogară, a fost o surpriză foarte plăcută pentru pasageri!” a declarat Lucian Taropa.

 

Membri corului au decolat la ora 16.00 spre Dortmund, iar de acolo vor ajunge cu un autocar până la destinaţie.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share