Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Cosmin Bozieru a declarat: Aroganță și ignoranță totală din partea unor oameni care confundă Primăria Târgoviște cu propriul S.R.L.

Cosmin Bozieru, consilier local municipal din partea Pro România, declarații din conferința de presă de astăzi:

„Având în vedere că presa nu este invitată la ședințele de consiliu local, vin astăzi în fața dumneavoastră să vă prezint situația reală din ședințele de consiliu precum și inițiativele și intervențile mele ca reprezentant al Pro România Târgoviște în Consiliul Local municipal.

Încă de la început vreau să vă spun că sala de consiliu care ar trebui să fie un loc al dialogului civilizat și al dezbaterilor de idei pe marginea proiectelor de hotărâre, se transformă de cele mai multe ori într-un circ ieftin făcut de executivul primăriei. Intervențiile și întrebările consilierilor locali în opoziție sunt tratate cu aroganță și indiferență și deseori se folosesc jigniri și atacuri la persoană.

Agresivitatea limbajului se amplifică de fiecare dată când semnalăm derapaje financiare evidente. Administrarea dezastroasă a banului public iese abia acum la iveală după ce s-au trezit după euforia victoriei electorale. Lucrări de proastă calitate și supraevaluate, manoperă supraevaluată fapt descoperit cu Curtea de Conturi și menționată în ultimul raport al Curții de Conturi, consultanță plătită din bugetul local de un miliard și jumătate pentru o banală achiziție de tablete, împrumuturi fără o direcție clară de dezvoltare, cheltuieli de miliarde de lei vechi eligibile în proiecte și plătite din bugetul local, cheltuieli diverse și neprevăzute de miliarde plătite din bugetul local, coșuri de gunoi supraevaluate, 10 000 de lei per bucată și alte minuni ascunse printre capitolele devizelor de lucrări. Primăria se îndreaptă cu pași repezi spre un colaps instituțional iar executivul se vaită prin conferințe de presă că nu le dă guvernul bani.

În loc să găsească soluții, să asculte părerea noastră, a celor din opoziție, executivul preferă să ascundă gunoiul sub preș și să simuleze o aparentă stabilitate.

Pe data de 2 decembrie 2020 trăgeam un semnal de alarmă cu privire la execuția bugetară de la sfârșitul lunii septembrie.

În primele 9 luni ale anului trecut, au fost angajate cheltuieli peste bugetul estimat cu 2 930 000 lei aproape 30 de miliarde de lei vechi ceea ce mă face să cred că valoarea cheltuielilor de funcționare angajate peste limita bugetului sunt mult mai mari la sfârșitul anului. Tot atuncea am solicitat în scris să ne fie prezentată situația fiecărui credit contractat de municipiul la data de 30.09. 2020 având în vedere faptul că primăria înregistra plăți restante la ratele creditelor bancare în valoare de 1 893 000 de lei aproape 20 de miliarde de lei vechi.

Nici în ziua de astăzi nu am primit răspuns cu toate că legea îi obligă să răspundă în maxim 30 de zile.

În schimb am primit răspuns pentru proiectele depuse de mine în calitate de consilier local municipal al Pro România. Răspunsul a fost nu se poate, proiectele nu vor fi introduse pe ordinea de zi. Erau proiecte importante pentru târgovișteni legate de parcul industrial pe care dorim să-l construim, de fluidizarea traficului și de construirea de parcări supraterane și subterane, de beneficii acordate unor copii din Târgoviște care au probleme medicale.


Citește și:

Relansarea partidului Pro România – Adrian Țuțuianu

Camelia Lepădat: Educația primește cel mai mic procent, în jur de 2,5%, cel mai mic buget din ultimii 30 de ani


Aroganță și ignoranță totală din partea unor oameni care confundă Primăria Târgoviște cu propiul S.R.L. Asta se întâmplă atunci când cei mai mulți dintre cei care au fost la vot în septembrie au mers pe principiul,,au furat dar au și făcut,, Eu nu știu dacă au furat, sunt instituții ale statului care în unele cazuri s-au pronunțat în altele urmează să se pronunțe, dar ce pot să vă spun este că mergem într-o direcție greșită fără o viziune de dezvoltare a municipiului cu cheltuieli haotice și o risipă fără precedent a banului public în lucrări supraevaluate și de proastă calitate.

În final vreau să fac un apel prin intermediul dumneavoastră la executivul primăriei și să le cer să ne prezinte în al 12-lea ceas situația reală de la primărie, situația creditelor, situația datoriilor către furnizori, situația datoriilor către direcțiile și societățile subordonate. Să ne prezinte raportul Curții de Conturi pe care sunt obligați să-l prezinte Consiliului Local. Negarea dezastrului financiar nu face de cât să adâncească criza prin care trece Primăria Târgoviște. Consiliul Local împreună cu executivul primăriei pot găsi soluții pentru evitarea unui colaps instituțional. Să terminăm cu smiorcăiala pe la televizor pentru că târgoviștenii nu ne-au votat să ne văităm ci să găsim soluții.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share