Cotinescu: Târgoviște este cu mult sub potențialul real din punct de vedere economic

Aurelian Cotinescu a subliniat pentru presa locală că din punct de vedere economic sunt probleme mari la primăria municipiului. Președintele organizației PNL Târgoviste a făcut precizări legate de companiile din subordinea municipalității, acuzând o slabă gestionare ori din partea administrației locale, ori din partea administrațiilor respectivelor societăți.

”Așa cum bine știți trăim într-un oraș depopulat, într-un oraș cu o dezvoltare economică din păcate cu mult sub potențialul real al orașului nostru. Dacă nu prindem urgent și dacă nu venim cu măsuri concrete pentru dezvoltarea orașului an de an, atunci nu avem cum să creăm premisele de a trăi mai bine în orașul în care ne-am născut.

PNL Dâmbovița: De ce s-a votat împotriva proiectului de centură a municipiului Târgoviște

Parcurgând bugetul, ne-am pus numeroase întrebări și vă spun sincer nu înțeleg cum poate funcționa în acest an administrația locală fără o finanțare reală, de fapt o finanțare cu mult sub bugetul anului trecut. La nivelul salarizării vedem că în buget sunt prinși mai puțini bani decât anul trecut, în fapt pentru salarii se ajung banii pentru primele 8 luni de zile”, a declarat președintele PNL Târgoviște.

50 de oameni și-au primit hârtiile pentru disponibilizare

Cotinescu: ”Ne punem întrebarea firească dacă vor fi tăieri ale salariilor în Primăria Târgoviște sau mai rău, disponibilizări. Și ajungem astfel la Municipal Security, o companie a primăriei unde deja 50 de oameni și-au primit hârtiile pentru disponibilizare. Lucrurile sunt simple nu s-a prelungit contractul acestor angajați, un contract pe perioadă determinată și în momentul de față și-au pierdut locurile de muncă. În fapt toate companiile primăriei sunt într-o situație îngrijorătoare să spunem.

Virgil Guran: Fabrica de la Petrești, primele camioane IVECO pentru armata română

Această situație se datorează în principal faptului că primăria nu plătește către aceste companii facturile pentru funcționare sau facturile pentru serviciile prestate. Datorită acestui lucru companiile primăriei acumulează datorii către furnizori, către bugetul de stat, bineînțeles acumulând penalități și dobânzi. La nivelul bugetului de stat înțeleg că de la începutul anului majoritatea companiilor primăriei municipiului Târgoviște au început reeșalonarea datoriilor, dar asta nu înseamnă că nu vom plăti dobânzi pentru acei bani. Aceste dobânzi și aceste penalități ajung undeva la sute de mii de lei care sunt plătite bineînțeles din taxele și impozitele noastre, rezultat al proastei administrații locale sau al proastei administrații a acestor companii. Depinde de situație.

Cum va funcționa DAS în următoarele 7 luni?

”Municipal Construct are de încasat de la primăria Târgoviște 7 milioane de lei, 2 milioane de lei sunt facturați, 5 milioane de lei încă nu sunt facturați. Am întrebat chiar în consiliul local, conducerea acestei companii, cum se poate descurca ținând cont că nu are acești bani. Mi-au spus că foarte greu, sunt la limită. De ce nu s-au facturat acei 5 milioane de lei? Din câte înțelegem, primăria nu vrea să acumuleze datorii mai mari de 90 de zile și atunci facturile respective rămân în așteptare.

Compania Ecosal are de încasat de la primărie peste 5,5 milioane de lei. Compania de Apă aproximativ 10 milioane de lei. Direcția de Asistență Socială a primit anul acesta în buget pentru funcționare 3,9 milioane de lei ținând cont că anul trecut avea un buget de 4,3 milioane de lei.

Virgil Guran, PNL: Vreau să-i asigur pe dâmbovițeni că sunt alături de ei

Pe de altă parte DAS înregistrează datorii încă de anul trecut de peste un million de lei iar în momentul de față a cheltuit deja din bugetul alocat 3,6 milioane de lei. Bineînțeles ne întrebăm pentru următoarele 7 luni cum va funcționa DAS ținând cont că are un specific, știți foarte bine, se ocupă de persoane defavorizate. Ni s-a tot spus în spatiul public de luni de zile că pentru toate problemele administrative la nivelul municipiului Târgoviște de vină este guvernul.

Guvernul este vinovat că nu terminăm stadionul, deși nu are nicio treabă, guvernul este vinovat pentru că nu s-au terminat lucrările la centură, deși nu are nicio treabă, din contră, a ajutat. Guvernul este vinovat că după fiecare asfaltare la 3 luni de zile vedem cum se intervine din nou la covorul asfaltic. Toată această mutare, a atenției publice de la problemele primăriei către guvern reprezintă doar o dorință de a scăpa de fapt de probleme.”

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share