27/10/2020

COVID-19. Un grup de hunedoreni a organizat pe Facebook şi a adunat 50.000 de lei pentru cadrele medicale de la Spitalul Municipal Hunedoara

Exemplu de spirit civic și eficiență în Hunedoara. Help Hunedoara, un grup de hunedoreni organizat pe Facebook pentru sprijinirea cadrelor medicale din oraș, a reușit să strângă peste 50.000 de lei, după doar zece zile de la înființare. Banii sunt folosiți pentru achiziția de materiale de protecție în contextul în care Hunedoara este al doilea județ din țară după numărul de decese ca urmare a COVID-19. Au fost livrate deja Spitalului Municipal „Dr. Al. Simionescu” din Hunedoara combinezoane impermeabile, tensiometre, mănuși chirurgicale sterile și mănuși pentru consultație (nesterile), ochelari de protecție, dezinfectanți pentru suprafețe și pentru mâini, cizme de cauciuc și botoși.

Vrem să ajutăm spitalele hunedorene cu fonduri, materiale de protecție și echipamente, iar comunitatea cu informații – de oriunde ne-am afla acum”, spun inițiatorii Grupului de sprijin Help Hunedoara, grup din în care, la zece zile de la înființare, erau înscrise 1.800 de persoane.

Sunt un hunedorean născut în Bihor și vreau să ajut”, a declarat unul dintre donatori – un român stabilit de mai mulți ani în Anglia, care a lucrat în anii ’90 la Combinatul siderurgic din localitate. Un alt donator este un indian stabilit în Luxemburg, fost CEO la ArcelorMittal Hunedoara. Lor li se adaugă zeci de oameni care locuiesc sau au locuit în Hunedoara și care sunt convinși că numai împreună pot trece cu bine peste acest moment.

Suntem impresionați de solidaritatea hunedorenilor de pretutindeni, manifestată, iată, în momente atât de dificile. Vrem să știe, la rândul lor, că noi, cadrele medicale și toți angajații Spitalului Municipal, suntem pe baricade”, a declarat Radu Budae, managerul Spitalului Municipal ”Dr. Alexandru Simionescu” Hunedoara.

Spitalul din Hunedoara este singurul din județ unde va funcționa un aparat PCR pentru teste COVID-19, iar până de curând a fost singurul în care erau aduși pacienți infectați cu SARS-CoV-2, în condițiile în care Spitalul Județean de Urgențe Deva a fost în carantină timp de două săptămâni.

Județul Hunedoara este pe locul al doilea în țară la numărul de decese cauzate de SARS-CoV-2 (33 de decese, clasament în care Suceava deține un nedorit loc 1, cu 82 de decese) și pe locul al treilea, după Suceava și București, la numărul de cazuri confirmate (320).

 

Pentru cei interesați, adresa grupului Help Hunedoara este  https://www.facebook.com/groups/973436649721158/

Pentru donații prin transfer bancar:

RO22RNCB0162125864810001 (lei)

RO06RNCB0160125864810001 (euro)

Pentru donații prin PayPal: PayPal.Me/HelpHunedoara

Distribuie acest articol Oficial Media
Share