22/10/2020

Cristian Stan: ”Targovistea celor 33 de voievozi devine o Cetate a Credintei si a Luminii”

 

calea luminii 2016

Astazi de la ora 20.30 va avea loc evenimentul ce se deruleaza deja de 16 ani la Targoviste, initiat in anul 2000 de pictorul Mihai Serbanescu. Prezenti intr-o conferinta de presa, primarul interimar al orasului, Daniel Cristian Stan, alaturi de reprezentantul Arhiepiscopiei Targoviste, Ionut Ghibanu si Mihai Serbanescu, fondatorul acestei manifestatii, le-au reamintit targovistenilor de unicitatea acestui evenimnet dar si de semnificatia pe care o aduce in apropierea sarbatorilor pascale.

calea luminii1
Calea Luminii 2015

Astfel se vor aprinde 2017 lumanari in jurul Catedralei Mitropolitane- in Piata Mihai Viteazul- Bulevardul Carol I si  pana la Gara pe distanta de un kilometru. Anul acesta Arhiepiscopia Targoviste a convocat 150 de tineri de la Comitetele parohiale din Targoviste pentru a aprinde lumanarile, alaturi de alti voluntari si de toti cei care vor dori sa ia parte la sarbatoarea ”Calea Luminii”.

Primarul intermimar al orasului, Cristian Stan se declara onorat de acest eveniment si invita toti targovistenii sa se alature in gand bun si credinta pe ”Calea Luminii, calea sperantei, care simbolizeaza triumful vietii asupra mortii”.

”Este un eveniment cunoscut si apreciat la nivel national si care insufleteste orasul noastru in perioada sarbatorilor pascale. Ma bucura colaborarea care exista de cativa ani intre profesorul Mihai Serbanescu, Primaria Targoviste si Arhiepiscopia Targoviste pentru organizarea acestui eveniment. Joi de la ora 17:00 pana la ora 22.30, Targovistea celor 33 de voievozi devine o Cetate a Credintei si a Luminii.”

calea luminii
Calea Luminii 2015

Profesorul Mihai Serbanescu ne-a marturisit:

Atunci cand Margareta Nistor a venit din proprie initiativa sa vada ”Calea Luminii”, mi-a spus ca a calatorit mult prin lume, dar numai in Romania se putea intampla asa ceva si numai in capitalele domnesti. Multumesc in primul rand presei ca a fost alaturi de aceasta ”Cale a Luminii”, domnului primar, Arhiepiscopiei Targoviste si Alinei Dumbrava care se ocupa de cativa ani de eveniment, si desigur targovistenilor.”

calealuminii2

Distribuie acest articol Oficial Media
Share