15/04/2021

Cristian Stan: ”Vom continua atât cât este nevoie să deszapezim orașul”

Primăria Târgoviște este alături de cetățeni și se implică activ în deszapezirea străzilor care se află sub condițiile meteo de plină iarnă. Nu doar traficul are nevoie de ajutor, ci și oamenii care sunt mai puțin norocoși să aibă parte în aceste zile de o casă și o masă caldă. Din păcate, deși eforturile primăriei și dorința de a ajuta, există, nu toții oamenii străzii au primit mâna întinsă de a sta în zilele și nopțile geroase, într-unul din centrele sociale pe care Primăria Târgoviște le gestionează împreună cu Direcția de Asistență Socială.

Primarul orașului, Daniel Cristian Stan, alături de viceprimarul Cosmin Bozieru si directorul Direcției de Asistență Socială, Marcela Iordache, au ținut astăzi o conferință de presă la Centrul Social Sfânta Maria, din Târgoviște prin care au informat cetățenii despre ultimele demersuri pe care le-au realizat având în vedere condițiile meteo nefavorabile.

Ne aflăm la Centrul Sfânta Maria, unul dintre centrele de urgență ale Primăriei Municipiului Târgoviște, pe care Direcția de Asistență Socială a Primăriei le administrează. În această perioadă am identificat persoanele fără adăpost. Din păcate foarte mulți refuză ajutorul pe care Primăria îl oferă. Azi noapte am avut patru persoane pe care le-am preluat: de la spital, una de la ISU iar cealaltă a venit singură la Centrul de Asistență Socială Speranța.
Referitor la codul glaben de zăpezi și viscol, acționăm de azi-noapte în Municipiul Tărgoviște; am început cu străzile principale, acționăm în continuare cu 20 de utilaje (cu lamă, cisterne). Sunt 150 de oameni la datorie pe străzi. Vom continua atât cât este nevoie să dezăpezim orașul. În ultimele ore am intrat și în cartiere pentru că vrem să asigurăm accesul oamenilor dinspre parcări înspre străzile principale, că să poată ajunge acolo unde au nevoie. Deși astăzi la prânz se vor opri ninsorile, săptâmâna viitoare sunt așteptate la Târgoviște trei zile de ninsori abundente. Vom avea o activitate intensă din acest punct de vedere. (Daniel Cristian Stan)

 

Edilul orașului ne-a mai informat că sunt zone unde se acționează exclusiv manual din cauza faptului că străzile sunt foarte înguste ( strada Horea, Cloșca, Crișan, Iazului, Morilor, zona Sagricom). Pe lângă cei 150 de oameni este implicat și personalul voluntar (20-25 de oameni) de la Serviciul de Situații de Urgență. Atfel, în următorele ore va continua activitatea de deszapezire, precum si distribuirea de ceai cald atât în centrul orașului, cât și la centrele sociale.

 

Citește și:

VIDEO-POLIȚIA LOCALĂ TĂRGOVISTE: Oamenii străzii refuză adăpostul!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share