20/09/2021

Cristian Stan: ”Vrem ca Parcul Mitropoliei sa fie unul atractiv”

mitropolie

Parcul Mitropoliei a intrat de o saptamana in lucrari de intretinere extrem de necesare pentru aceasta zona frecventata de aproape fiecare targovistean. Centrul orasului se afla in atentia executivului primariei, atat pentru partea de infrastructura, dar si pentru zona peisagistica.

Primarul interimar, Cristian Stan, a tinut astazi o conferinta de presa pentru a informa cetatenii cu privire la lucrarile ce au inceput deja in Parcul Mitropoliei si de al caror rezultat se vor bucura toti targovistenii pana la sarbatorile pascale.

Lucrarile care se executa in Parcul Mitropoliei, sunt lucrari de intretinere si de amenajare. De foarte mult timp acest parc nu a intrat in atentia administratiei publice locale. Vrem sa reabilitam iluminatul public, se poate observa modul in care arata in acest moment. Iluminatul public nu mai poate continua asa, este si un pericol pentru cetateni, si atunci, primele lucrari pe care le facem sunt cele de reabilitare a iluminatului public. Pavajul va fi refacut provizoriu, pentru ca si aici vom derula un proiect european, un proiect de anvergura, pe fonduri europene. Vrem ca Parcul Mitropoliei sa fie unul atractiv pentru targovisteni, mai mult decat era pana acum.(Daniel Cristian Stan)

Pe langa aceste lucrari se vor reamenaja foisoarele si acoperisul, vor fi schimbate cismelele, se vor moderniza fantanile arteziene iar locurile de joaca vor beneficia de o pardoseala din tartan cu granule de cauciuc, asa cum au fost realizate lucrarile pentru Parcul Microraionului doi, unde sambata vor fi facute si marcajele iar de sapt viitoare va fi complet functional. Cristian Stan ne-a spus ca dupa finalizarea lucrarilor de constructie si de amenajare, se va intra pe zona spatiului verde unde se vor planta flori pentru ca zona sa fie una ” apreciata de cetateni in care sa poti sa petreci cateva ore agreabile”.

Pe termen mediu, vrem sa implementam un proiect european, astfel incat sa putem reabilita total Parcul Mitropoliei, tinand cont si de specificul sau, vis a vis de existenta monumentelor istorice. Din pacate Axa europeana pe Patrimnoiul cultral nu s-a deschis; singura axa deschisa este cea a lucrarilor rezidentiale si a blocurilor de locuinte, avem pregatite proiecte de aproape 4 milioane de euro. In aceste zile dezvoltam o activitate de consultare cu asociatiile de locatari. (Cristian Stan)

Primarul interimar a declarat ca isi doreste ca Parcul Mitropoliei sa fie de nivel european, urmand ca investitiile care vor fi finantate pe fonduri europene sa includa si Platoul Prefecturii, acolo unde lucrarile sunt mult mai mari si care nu se pot realiza decat pe fonduri europene, deoarece bugetul propriu al Primariei nu permite proiecte atat de complexe din punct de vedere financiar.

Vor fi doua proiecte europene practic pentru reabilitarea zonei centrale. POR 2016-2020, nu mai permite proiecte foarte mari si nu mai sunt finantate Planurile integrate de dezvoltare urbana. De aceea am venit cu program de refacere a infrastructurii pe fonduri proprii, pentru ca nu putem sa asteptam pana la exercitiul financiar european urmator cu reabiliatrea strazilor din Targoviste.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share