Oficial Media

Echipa unui ziar nu este formata doar din redactori, ci mai ales din cititorii săi!

Criza educațională de la început de an școlar

Criza educaţională si comunicaţională Covid continuă prin confuzie şi debusolare la nivelul tuturor actorilor implicaţi: elevi, profesori, părinţiÎn momentul de faţă, prioritatea numărul  unu  a guvernului ar trebui să fie educaţia, pregătirea noului an şcolar şi universitar. Ultimile informaţii sunt confuze şi contradictorii.  Purtarea măştii va fi obligatorie, cu excepţia copiilor cu vârsta sub cinci  ani. Se vor realiza circuite în incinta şcolilor, iar declaraţia pe proprie răspundere a părinţilor a fost eliminată. Totuşi, autorităţile ne anunţă că va exista un triaj epidemiologic la intrarea în unitatea de învăţământ. 

Școlile vor fi obligate să îşi stabilească primul scenariu pentru începutul anului şcolar până la data de 10 septembrie. Scenariile vor fi actualizate săptămânal prin raportare la evoluţia numărului de persoane infectate cu COVID la nivel local.

Criteriul epidemiologic care va determina scenariul fiecărei unităţi şcolare va fi reprezentat de numărul persoanelor îmbolnăvite în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.  licitaţia pentru tablete nu este finalizată. Ministrul Educaţiei a cerut demiterea preşedintei Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate pentru lipsa de eficienţă în activitate. Monica Anisie consideră că ministerul şi-a făcut datoria în vederea achiziţionării celor 250 000 de tablete pentru elevii care au nevoie de aceste mijloace digitale de comunicare, însă ONAC nu şi-a îndeplinit la timp atribuţiile.

Luni 14 septembrie se va deschide noul an de învățământ 2020- 2021.
Situația epidemiologică transmisă  de DSP,către Inspectoratul Școlar Județean , arată ca în județul Hunedoara, 54 de unități de învățământ pot deschide cursurile normal ( față în față),10 unități în sistem hybrid ( adică o grupă dintr-o clasa vine la școală, cealaltă urmărește cursurile online, de acasă, apoi alternează !) doar o singură școală trebuie să le  deschidă on line ( elevii urmăresc cursurile de acasă).
După fiecare săptămână,   situația epidemiologică se reevaluează și cele trei scenarii la fel.

”Peste o săptămână, şcolile urmează să se deschidă, iar liberalii au început să certe primarii că nu au dus la îndeplinire aşa-zisele măsuri, pe care guvernul nu a fost în stare să le elaboreze până acum câteva zile. Deşi multe dintre cerinţele impuse de guvern sunt aberante. să nu mai vorbim de lipsa măştilor, a tabletelor şi a întregii infrastructuri pentru desfăşurarea orelor online. Un singur lucru e clar: nu are niciun gând Guvernul României să aloce bani pentru începerea şcolilor în condiţii de siguranţă. În schimb, pentru alegeri s-au alocat, fără probleme şi în mare viteză, sumele necesare. Liberalii nu încetează să ne arate care le sunt priorităţile. În niciun caz, cetăţenii României. Raluca Turcan, vicepremier al Guvernului României, garanta că elevii vor primi şi ei măşti. Pe măsură ce se apropia începutul anului şcolar, şi-au dat seama că sunt incapabili să ducă la bun sfârşit o astfel de măsură, aşa că au pasat responsabilitatea la primării, şcoli, părinţi şi elevi. Problema tabletelor, iarăşi, a rămas nerezolvată. La ora actuală, 5.000 de clădiri şcolare, din totalul de 22.000, nu sunt conectate la internet, iar despre numărul copiilor care nu au nici internet, nici telefoane performante, nici tablete, probabil că guvernul nici nu vrea să audă. Premierul şi miniştrii pleacă în peripluri electorale, unde, culmea tupeului, se laudă cu investiţiile făcute de guvernarea PSD. Minciuna şi demagogia sunt în centrul atenţiei lor. Nu sunt  adevăratele probleme ale României.„ a ținut să transmită deputatul  Pro România, Sorin Marica.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share