18/01/2021

Crucea Rosie Dambovita celebreaza -Ziua mondiala a populatiei- 11 iulie 2015

peoples COMUNICAT de presa 

Ziua mondială a populației 2015

Ziua mondială a populației este marcată în fiecare an la 11 iulie, ca urmare a atingerii cifrei de cinci miliarde a populației globale, la 11 iulie 1987.

Celebrarea acestei zile a avut loc prima dată în 1989, la recomandarea Consiliului Director al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și a câștigat popularitate de la o ediție la alta, bucurându-se de sprijin și interes din partea organizațiilor și maselor din întreaga lume. În 1989, PNUD a recomandat ca in data de 11 iulie- Ziua Mondială a Populației să fie celebrata de comunitatea internațională ca si o zi destinata indreptarii atenției asupra urgenței și importanței problemelor de populație.

Tema Zilei Mondiale a Populației din acest an este “Populațiile vulnerabile în situații de urgență”. La momentul actual exista un număr record de persoane strămutate datorita situatiilor de criza – aproximativ 60 de milioane, conform celor mai recente cifre ale ONU.

În acest an, prin celebrarea Zilei Mondiale a Populației dorim creșterea conștientizarii nevoilor femeilor și fetelor vulnerabile în situații de urgență. In acest sens voluntarii Filialei de Cruce Rosie Dambovita vor monta in data de 10 iulie 2015, incepand cu ora 10,00 un cort de Cruce Rosie in Piata Mihai Viteazul din Targoviste unde vor distribui materiale informative cu privire la principiile si actiunile Crucii Rosii in sensul sprijinirii populatiei afectate de situatiile de urgenta. Legat de campania de informare-educare-comunicare privind efectele consumului de alcool realizata in parteneriat cu Directia de Sanatate Publica Dambovita cu sloganul “Spune NU alcoolului in timpul sarcinii! Protejeaza viata din tine!” se vor distribui materiale informative specifice.

Deasemenea va fi organizat un stand de sanatate unde cetenii isi pot masura tensiunea arteriala si glicemia. Aceste evaluari vor fi realizate gratuit de catre voluntarii Crucii Rosii Dambovita in intervalul orar 10- 13,00.

 

DIRECTOR                                                                      

Ec. Popescu Gheorghe

Secretar

Psih. Florea Eugen

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share