23/10/2021

Crucea Rosie Dambovita- Locul I la Etapa Nationala a Concursului de Prim Ajutor

11817286_1145301382166711_2283408301183953829_nIn perioada 7-9 august 2015, a avut loc Etapa Nationala a Concursului de Prim Ajutor, care s-a desfasurat la Poiana Pinului, jud. Buzau. Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim ajutor de baza din cadrul detaşamentelor de intervenţie în situaţii de dezastre urmăreşte în principal creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a SNCRR pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de baza prin însuşirea:

– cunoştinţelor de bază despre: Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, istoricul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, Principiile Fundamentale ale Crucii Roşii;
– cunoştinţelor de bază şi a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de baza şi a celor de prevenire a accidentelor;
– legislaţiei în vigoare care reglementează intervenţia în cazuri de dezastre;
– dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă prin respectarea Codul de Conduită în intervenţii în caz de dezastre, elaborat pentru Crucea Roşie, Semiluna Roşie şi alte ONG-uri.

La etapa naţională au participat echipele castigatoare ale etapelor zonale, respectiv Cluj, Botosani, Brasov, Arad, Braila, Sectorul 6 Bucuresti, Dolj si Dambovita. Echipa câştigătoare a etapei naţionale are dreptul de a reprezenta Societatea Naţională de Cruce Roşie din România la ediţia următoare a Competiţiei Europene de acordare a primului ajutor.

Anul acesta au fost organizate 5 situaţii diferite de accident- dintre care o situaţie susţinută în limba engleză – una pe timp de noapte – situatie de triaj si o situatie de resuscitare cu utilizarea defibrilatorului. Asfel s-au realizat interventii in caz de accident camping, accident in padure, viitura ce a afectat populatia, resuscitare cu 6 victime (2- bebelus, 2- copil, 2- adult) si triaj cu un numar de 31 victime- consecutiv unui accident aviatic, interventia fiind pe timp de noapte.

Echipajul Filialei de Cruce Rosie este alcatuit din : Anemarie Duncan- sef echipaj, Alecu Mihaela Luisa, Popescu Trofim, Ţop Dana Adriana, Filip Vlad – membri echipa, Radoi Oana Catalina –rezerva. Istructorul echipei este Dl. Florea Eugen si deasemenea am fost insotiti de un medic- arbitru in competitie- Dr. Craciunoiu Toma.

Clasamentul final dupa proba teoretica si cele practice a fost: Locul I – Crucea Rosie Dambovita, Locul II – Botosani, Locul III – Dolj, Mentiune – Arad.

Avand in vedere ca si anul trecut echipajul Filialei de Cruce Rosie Dambovita a castigat competitia nationala de prim ajutor, reprezentarea internationala a Crucii Rosii Romane, va fi realizata de catre Filiala de Cruce Rosie Dambovita cu doua echipaje.

DIRECTOR Secretar,
Popescu Gheorghe Florea Marian Eugen

COMUNICAT DE PRESA

Distribuie acest articol Oficial Media
Share