29/10/2020

Cu sistemul de rachete sol-aer PATRIOT ROMÂNIA este mai bine protejată împotriva amenințărilor externe

Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT a avut loc  la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța.

Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu bătaie mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.

România a devenit cea de-a 17-a țară din lume și a șaptea țară membră a NATO care are în dotarea forțelor sale armate sisteme de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT. Armata României primește un echipament esențial, în configurația cea mai modernă aflată în fabricație, un sistem defensiv testat în luptă, perfecționat în timp.  Țara noastră este mai bine protejată împotriva amenințărilor externe.

”Alocarea a două procente din Produsul Intern Brut pentru apărare a oferit, începând cu 2017, predictibilitate politicilor de dotare a Armatei României cu tehnică modernă de luptă și ne-a permis să demarăm și să susținem programe de înzestrare credibile. Putem, astfel, să îndeplinim angajamentele pe care ni le-am asumat în domeniul securității și să asigurăm securitatea și prosperitatea cetățenilor români. Am făcut astăzi un pas important spre obiectivul realizării unei capacități redutabile de apărare aeriană a țării noastre, care va contribui semnificativ la consolidarea posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice în flancul estic.” a ținut să trasmită ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Sistemul PATRIOT recepționat zilele trecute,  va fi urmat de încă trei, care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române până la sfârșitul anului 2022.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share