20/10/2020

Cu sprjinul extraordinar al comunității, Asociația OncoHelp va îmbunătăți condițiile de internare ale pacienților bolnavilor de cancer

Pacienții bolnavi de cancer ai Centrului de Oncologie Oncohelp, internați în regim de spitalizare continuă, vor beneficia de condiții îmbunătățite de internare, prin înlocuirea mobilierului de spital existent cu o nouă garnitură de paturi electrice cu 3 funcțiuni, saltele impermeabile și noptiere. Pentru a aduna fonduri pentru realizarea acestui proiect, Asociația OncoHelp a participat la cursa Timotion 2019, participare care s-a dovedit un real succes: suma totală adunată a fost de 70.737 lei, în condițiile în care ținta propusă inițial a fost de 56.100 lei. La succesul adunării fondurilor pentru acest proiect au contribuit cei 5 ambasadori și cei 9 campioni ai Asociației OncoHelp, precum și cei 720 de donatori – reprezentanți generoși și sufletiști ai comunității.

Împreună am reușit adunarea fondurilor pentru achiziționarea a 18 seturi de mobilier de spital, cu 3 seturi mai mult decât ne-am propus inițial prin participarea la Timotion 2019. La ora actuală reprezentanții Asociației caută furnizorul care poate oferi cele mai bune condiții de calitate și preț pentru achiziționarea mobilierului dorit, și se străduiește să asigure bugetul necesar pentru achiziționarea restului mobilierului, necesar dotării complete a spitalului – adică încă 113 seturi, în valoare de 376.505,15 lei.

O premieră în organizarea curselor Timotion, mobilizarea comunităților cărășene pentru participarea la Timotion Everywhere 2019 a fost realizată de Radio Reșița, și a adus în cursă, alături de Asociația OncoHelp, locuitori din Caransebeș și din Oravița. Această mobilizare masivă din județul Caraș – Severin a contribuit puternic la succesul întregului proiect.

Profund impresionați de răspunsul comunității la apelul lansat de adunare a fondurilor pentru creșterea confortului pacienților bolnavi de cancer internați în regim de spitalizare continuă în cadrul Centrul de Oncologie Oncohelp, reprezentanții Asociației OncoHelp doresc să le mulțumească tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect. De asemenea,  doresc să asigure întreaga comunitate că vor continua să caute noi oportunități și noi proiecte de dezvoltare în beneficiul pacienților care li se adresează.

***

TIMOTION este un eveniment de alergare cu strângere de fonduri, organizat de Fundația Comunitară Timișoara împreună cu Asociația Alergotura, care urmărește să inspire comunitatea locală:

  • să sprijine și să se implice în proiecte în folosul comunității
  • să adopte un stil de viață sănătos în care alergarea este o opț

La apelul de proiecte lansat de organizatorii Timotion de la finalul lui 2018 s-au inscris 27 de proiecte din Timis, Arad, Caraș – Severin si Hunedoara. Din acestea, în cursă au rămas 20 de proiecte.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați la telefon 0745 100 495, e-mail: valeriu.boruga@oncohelp.ro, persoană de contact: Dr. Valeriu Borugă sau telefon 0756 034 333, e-mail: mirunavitcu@yahoo.com, persoană de contact: Miruna Vitcu.

Distribuie acest articol Oficial Media
Share