28/11/2020

Cum intampinam luna IUNIE?

shutterstock_iunie vara floriDaca e adevarat ce se spune, ca primavara e copilaria naturii, atunci e sigur ca IUNIE inseamna intrarea ei in adolescenta. Iarba, florile, pomii chiar si soarele incep sa creasca mai repede, sa se implineasca, sa capete contur si intensitate, sa tresara, pregatindu-se pentru marile iubiri si impliniri ale verii.

Imaginati-va putin: copacii pe care-i vedeti in padure, ca pe niste adolescenti filiformi si timizi, plini de dorinte confuze, nesiguri pe ei, dar ametiti de presimtirea bucuriilor ce vor veni; iar florile ca pe niste domnisoare carora incep sa li se lungeasca picioarele, sa li se rotunjeasca sanii si gropitele din obraji, in asteptarea fluturilor, care in vraja unei clipite le vor fura inocenta. Soarele creste si prinde putere devenind cu mult mai indraznet si fierbinte decat a fost. In toate cate ne inconjoara e o stare plina de emotia asteptarii.Va fi frumoasa si vara, plina de grane si fructe; Iunie o luna plina de taina si mai mult miracol. Ceva care creste si se implineste e totdeauna mai intens si mai viu decat ceva care ajunge la apogeu. Poteca e mai plina de aventura decat capatul drumului. Nici viata noastra nu e altfel. Speranta e de o mie de ori mai ametitoare decat certitudinea, sarutul cu mult mai tulburator decat dragostea implinita, visele cu mult mai datatoare de fericire decat realitatea.cirese

Poate ca tocmai acesta este mesajul pe care IUNIE ni-l pune intr-o farfurie cu ciresi: ca fericirea nu se afla, asa cum credem, doar in victorii si in izbanzi, ci mai ales in drumul care duce spre ele; in fiecare pas marunt al vietii, luminat de speranta implinirii. Copacii filiformi si florile domnisoare mandre. Luati de grijile zilei, uitam ca plamada vietii noastre e scrisa in stele si-n soarele de pe cer. Ca rostul bucuriilor noastre are nevoie de caldura si de lumina ca sa poata functiona. Iata reteta lunii Iunie care trebuie urmata atat in aceasta luna cat si in lunile de vara:

Ingrediente:

1kg cer senin
1 bucata de soare
250g fantezie
1 fir de iarba

Mod de preparare:

1. In fiecare ragaz al unei zile de munca, ridicati-va privirea spre cer. Ce vedeti pe el este un soare, ceva rotund care straluceste si arde. Priviti-l! Nu prea mult, ca sa nu va iradieze privirea. Important este sa il vedeti, sa stiti ca este acolo, la locul lui, ca arde, ca incalzeste, ca da viata. Soarele este un simbol optimist. Cine il priveste uita sa-si coboare ochii in pamant, uita de greutati, de compromisuri, de umilinta.
2. Dupa ce constientizati ca soarele se afla la locul lui, ca bunul Dumnezeu ne mai daruieste prin el inca o zi de viata, multumiti-i pentru binele pe care il face pentru noi si intreaga natura.Vizualizati aceasta intamplare magnifica: felul in care preamandrul soare atinge, in drumul lui de pe cer, varful muntilor, adancul padurilor, pasunile inflorite, oglinda apelor si intinderile nesfarsite de grane de pe campii. O imagine idilica dar cat de reconfortanta pentru imaginatia noastra sechestrata intre grijile cotidiene si stres. Folositi-va mintea!
Lasati-o libera, sa caute soarele si lumina sa le transforme in energii. Unde e soare e totdeauna si bucurie.
3. Ultima parte a retetei e un exercitiu concret: expuneti-va, pur si simplu la soare. Dupa ce mintea si-a luat portia de lumina, oferiti-i si trupului acest avantaj. Zece minute de soare pe piele nu inseamna doar sanatate, ci si o logodna astrala. Primiti-i caldura si mangaierea. Binefacerea razelor lui vindeca de singuratate si de tristeti. Sufletul are si el nevoie de soare. Legati-i pe deget un fir de iarba si fugiti in lume cu el.

Descoperiti frumusetile si minunile naturii si contemplati-le cu sufletul deschis si plin de bucurie!

Anca Dinu

Distribuie acest articol Oficial Media
Share