08/03/2021

Cum s-a desfasurat Campania „Egalitate în trafic” in Targoviste

motoSambata 16 mai a.c., poliţiştii de la rutieră, în colaborare cu reprezentanţii Clubului Valah Motors Târgovişte, au organizat  activităţi preventive în cadrul Campaniei „ EGALITATE ÎN TRAFIC”. Campania are ca scop conștientizarea conducătorilor auto că pe stradă circulă și motocicliști, cărora trebuie să le acorde mai multă atenție, dar și pentru informarea motocicliștilor în vederea adoptării unei conduite rutiere preventive.

Activităţile preventive au constat în organizarea unor deplasări pe raza municipiului Târgovişte, distribuirea de flyere şi discuţii interactive cu participanţii la trafic.

Prezent la eveniment, prefectul Ioan Marinescu a sustint campania si ne-a adus in atentie cateva idei importante pentru viitor si mai ales pentru ”terbilistii” pe doua roti.11233329_1662563617290022_1371806146_o

Este un lucru bun ca se intampla aceasta actiune, pentru ca in Romania suferim de o lipsa de educatie rutiera intre particiantii la trafic. Si motociclistii si ceilalti conducatori auto se cred Dumnezei pe roti. Trebuie sa alegem un modus vivendi acceptabil pentru toti. Teribilismul de la inceput ii determina sa se se creada cei mai tari in trafic, apoi se tempereaza. Trebuie sa le impunem si celorlalti particpanti la trafic o anumita atitudine. Daca se porneste de la un autoechilibru si de la sanctiunile pecuniare foarte severe, in timp societatea se autoregleaza.
Sper ca in aceste intalniri sa armonizam parerile tuturor”, a declarat pentru Oficial Media, prefectul Ioan Marinescu.

Tot el a mai spus ca-i apreciaza pe motocilisti tocmai pentru ca sunt putini si uniti si de aceea este si mai important sa se respecte in trafic ”pentru ca se apara pe ei in primul rand”.

Ioan Marinescu, propune ca pe viitor teribilistii sa-si gaseasca locul tocmai in zone special amenajate pentru ei: ”Crearea unor circuite in care oamenii sa se duca sa se dea cu masina, sunt cateva idei pe care le-am avut si in trecut. Noi nu am gasit finantare pe vremea aceea. ”

Seful Serviciului Rutier din cadrul IPJ Dambovita, comisar sef – Ion Niculae, a declarat ca in prezent se confrunta in trafic cu o atitudine frustrata a conducatorilor auto, ( ”sunt mai tare ca tine”,”iti arat eu tie”) si a lipsei de toleranta, daca cineva face o ”sicana” nu trebuie sa reactionam la fel.11270823_10205697923780183_407729040_o

Acesta ne sfatuieste ”sa nu dam atentie jocurilor de teribilism, sa-i lasam se se duca mai departe si sa ne retragem. Acest teribilist in timp se va potoli cand va vedea ca nimeni nu raspunde cu acelasi comportament.
Iar cei care administreaza drumurile au obligatia sa le mentina in stare perfecta de functionare si de semnalizare pentru a veita evenimentele nefericite.” 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share