27/11/2020

Cum sa nu ramai fara bicicleta

hoti_bicicleteSfaturi ale poliţiştilor dâmboviţeni pentru prevenirea furturilor de biciclete 

Pe  parcursul  sezonului cald, bicicleta reprezintă unul dintre mijloacele de transport intens folosite, însă, şi infractorii sunt atraşi de astfel de bunuri, având în vedere că acestea pot fi sustrase cu uşurinţă.

Pentru prevenirea şi combaterea furturilor de biciclete, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa recomandă cetăţenilor să respecte un set minim de reguli pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni : 

Dotaţi-vă bicicleta cu dispozitive antifurt! Este recomandat să utilizaţi întotdeauna două sisteme antifurt pentru asigurarea bicicletei : unul dintre sistemele de siguranţă trebuie să asigure cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei. Prin acest mod se elimină şi riscul de a vă fi sustrase roţile !

 Corpul fix de care va fi asigurată bicicleta trebuie să fie bine fixat în sol şi suficient de înalt pentru a nu fi smuls ori pentru a nu fi ridicată bicicleta deasupra acestuia. Pentru a creşte gradul de siguranţă pentru ghidonul, şaua şi roţile bicicletei înlocuiţi sistemele de tip „quick release” cu sisteme antifurt de închidere cu ajutorul unei încuietori speciale.

Nu vă lăsaţi niciodată bicicleta neasigurată, nici măcar pentru câteva secunde!

 

Parcaţi bicicleta doar în locurile special amenajate!

Distribuie acest articol Oficial Media
Share