Cum vor fi premiaţi şi avansaţi bugetarii după noua lege a salarizării angajaților din sistemul de stat

cj125

În sfârșit se aplică normalitatea! Daca nu putem de buna voie, pentru inceput o stimulam cu bani, este si acesta un prim pas.

Timpul trece leafa merge, e o vorba bine asumată de multi romani care muncesc prin birourile de bugetari din tara. Am intrat si eu in cateva si va asigur ca numa de muncit nu era timp, era un fel de vacanta la locul de munca..iar pentru gospodine o relaxare de la locul de munca real, cel de acasa, acolo unde probabil erau ocupate in adevaratul sens al cuvantului. Am vazut casnice care muncesc cu mult mai mult decat o functionara de primarie si care din pacate nu au avantajele unei femei cu loc de munca, (la stat, in cazul acesta) nici financiare, nici morale.

Am lucrat doar in mediul privat si da, acolo ai si ceas si target. Totul este contratimp si nu-ti permiti sa stai, pentru ca la finalul zilei se vede exact cat ai muncit si cat ai lenevit. Lamentarea cu salariile mici din mediul bugetar este una falsa. As vrea sa vad si eu un bugetar care este bagat ”in paine” într-o firma privata si serioasa si la sfarsitul zilei sa-mi spună care este diferența și să-și dea seama ca sunt oameni care muncesc cu adevărat si nu mai au ”mintea odihnită” pentru bârfe și alte nimicuri. Desigur, pădure fără uscături nu există, insa in mediul privat esti exclus rapid atunci cand nu ti se mai vad rezultatele, pe cand in sistemul public pleci eventual odata ce s-a schimbat culoarea politica. Prin urmare normaliatatea incepe să se strecoare si in Romania, sa o primim cu bratele deschise!

Ce spun oficialitatile?

Bugetarii vor fi promovați și recompensați cu prime lunare inclusiv în funcție de cât de amabili sunt cu ai lor colegi și cât de preocupați sunt de interesul general al instituției unde sunt angajați.

În cazul medicilor, va conta și cât de fideli sunt spitalului în care lucrează, iar judecătorii vor încasa prime dacă rezolvă rapid multe dosare.

Toate aceste criterii de performanță – aproape integral redactate la modul general, sub forma unor principii – au fost avansate de ministere pentru a fi incluse în noua lege a salarizării angajaților din sistemul bugetar și a fi avute în vedere, alături de alți factori, la promovarea și la recompensarea financiară a acestora.

Setul de criterii, inclus în mai multe documente obținute din Guvern de Profit.ro, relevă că bugetarii care vor să avanseze vor fi evaluați inclusiv în funcție de integritatea lor morală și etică, asumarea responsabilității, respectarea „ordinii și disciplinei la locul de muncă” și capacitatea de a lucra independent, dar și în echipă.

Pentru acordarea de prime vor conta depășirea timpului normal de lucru, activitățile suplimentare prestate pe lângă cele din fișa postului, conduita la locul de muncă, cantitatea și calitatea lucrărilor finalizate, timpul de execuție pentru lucrări repartizate.

Capacitatea de a crea în departamentul în care lucrează un climat neconflictual și de bună colaborare cu alte departamente și preocuparea „pentru interesul general al instituției” vor fi alte criterii care trebuie îndeplinite de către bugetari dacă vor prime.

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share