CUPA STRAJA la fotbal ediția a II-a

CUPA STRAJA, ediția a II -a fost un eveniment reușit și a fost  organizat de Asociația Sportivă Sorii Sport Lupeni,  în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Lupeni.

Timp de trei zile,  municipiul Lupeni a fost gazda unei competiții inedite de fotbal, care a  adus  la start peste 45 de echipe din țară.

„A fost un eveniment foarte frumos și mă bucur că Primăria Lupeni și Consiliul Local  a reușit să contribuie cu suma 15.000 de lei. Vreau să felicit pe această cale Clubul ”Sorii Sport Lupeni”  pentru că a reușit să aducă  în localitatea noastră, peste 45 de echipe, 600-700 de copii. Scopul meu, scopul nostru a fost acela a de a reuși să determinăm copiii să joace fotbal, să facă mișcare, cu alte cuvinte să le dăm sănătate, dar și acela de a reuși să promovăm stațiunea Straja. Timp de trei zile,  sute de copii au fost cazați în Stațiunea Straja și au fost foarte mulțumiți de condițiile oferite.  Sunt convins că și anul  viitor vom reuși să organizăm acest eveniment, unic în județul  Hunedoara.  Mă bucur că toți copii au plecat cu diplome, premii, tricouri din partea organizatorilor.  Mi-a făcut o plăcere deosebită să văd din nou pe stadionul nostru atâta lume, copii și susținători, pe părinții lor. A fost ca în vremurile bune, cand stadionul nostru era plin de spectatori”, a spus primarul Lucian Resmeriță.

Participanții la competiție au avut parte și de seri de neuitat, un foc de tabară,  precum și vizite în zona frumoasă montană din Straja- Retezat. La competiție au participat și foști jucători Marin Tudorache, Damian Militaru, Cosmin Kandut, Andrei Resiga.

” Competiția din acest an a fost o reușită. Am făcut tot ceea ce ne-a stat în putință să oferim competitorilor și susținătorilor lor trei zile de neuitat în stațiunea Straja și în municipiul Lupeni, timpul ne-a fost favorabil și tot cei prezenți s-au simțit foarte bine. Jocurile s-au desfășurat în condiții foarte bune, gazonul a fost impecabil, nu am avut probleme medicale. Am avut copii care nu s-au plimbat niciodată cu o telegondolă, s-au distrat în parcul de aventură, s-au plimbat cu poneiul, au făcut drumeții, la ștradul din Lupeni, etc. Vreau pe această cale să mulțumesc partenerilor noștri care ne-au sprijinit, primarului Lucian Resmeriță care a fost alături de noi, tot timpul, consilierilor locali, celor de la DJTS Hunedoara care au oferit  premiile speciale ( rucsacuri), cupe și medalii. Am oferit ficărui competitor câte un tricou cu însemnele competiției, pentru că, ne-am dorit să promovăm și imaginea stațiunii Straja și municipiulul Lupeni. ” a ținut să ne declare și organizatorul competiției, Sorin Corpadi. Competiția a foststructurată pe patru categorii în funcție de anul  nașterii fotbaliștilor. Iată și căștigătorii:

Anul 2007-  locul I- Oltenia Junior Craiova; locul II- Fc. VHP Pădureni; locul III – Sorii Lupeni.

Anul 2008- locul I- F.C. Argeș; locul II- Luceafărul Drobeta Tr. Severin; locul III- Pandurii Tg. Jiu.

Anul 2009- locul I- Sport Kids Drobeta Tr. Severin; locul II- Viitorul Arad; locul II- Oltenia Craiova.

Anul 2011- locul I- CSM Reșița; locul II- Viitorul Eftimie Murgu- Caraș Severin, locul III-Sport Kids Drobeta Tr. Severin.

Au mai fost premiați și cei mai buni golgheteri și portari,  de la toate cele patru categorii de vârstă. Din toamnă, echipa de fotbal Știința Petroșani va juca meciurile pe stadionul din Lupeni  și  va fi schimbată inclusiv denumirea în Știința Lupeni , iar de la anul,  se dorește să primească finanțarea prin fonduri nerambursabile, așa cum prevede legea 350/2005,  pentru susțirea jucătorilor din Lupeni care-și încheie junioratul.

About Post Author

Distribuie acest articol Oficial Media
Share