26/10/2020

Dacă politicienii nu vor fi atrași să formeze echipe cu oameni cinstiți și muncitori partidele vor rămâne ”aceeași mizerie”

Filiala Județeană PRO România – Hunedoara are noi membri.

Liderul tinerilor social-democrați din județul Hunedoara, George Bălțatu, a decis să își continue cariera politică alături de PRO România. Nu doar el a făcut acest pas, ci și viceprimarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, care va fi și candidatul acestei formațiuni politice, la funcția de primar.

Vulcăneanul George Bălțatu a declarat că „atunci când nu te mai regăsești, în marea familie a PSD Hunedoara, este mai bine să pleci și să închizi ușa”.

„Tinerețea nu este neapărat o virtute, dar cu siguranță trebuie să fie un manual de bune practici în orice domeniu activăm fiecare. Meseria mea de bază, cea de avocat, mă obligă să pledez pentru aflarea adevărului. Și de la asta nu voi face rabat! Am fost până  președintele tinerilor sociali democrați din județul Hunedoara. Spun am fost, pentru că mi-am înaintat  demisia din această funcție. Din această funcție și din PSD. Le mulțumesc colegilor mei tineri din TSD Hunedoara pentru tot ceea ce am construit împreună. Uneori, atunci când nu te mai regăsești, în marea familie a PSD Hunedoara, este mai bine să pleci și să închizi ușa. Eu asta am făcut astăzi, pentru că familia ne-a devenit în timp una de-a dreptul vitregă! Ne-a abandonat pentru interesele străinilor la ,,poarta bogaților”! Decizia mea este una cântărită cu multă atenție, timp de câteva luni, în care am încercat din răsputeri să contribui la o formă de a face politică centrată spre alte viziuni și perspective administrative. Munca mea, eforturile mele au fost conjugate în jurul echipei conduse de Cristian Merișanu. La Vulcan am construit, alături de Cristi, o echipă în care cred, pe care o cunosc și alături de care voi continua proiectele pentru Vulcan și implicit pentru județul Hunedoara. Vrem, putem și suntem siguri că vom reuși mai mult împreună! Voi susține candidatura lui Cristian Merișanu la funcția de Primar al Municipiului Vulcan din partea PRO România”, a scris pe pagina sa de socializare George Bălțatu.

”Ceea ce vă scriu acum este chiar pentru dumneavoastră cei care credeți că nu toată lumea minte și nu toată lumea vorbește pentru a-și face imagine publică.
Eu sunt lup tânăr. Așa îmi spune fostul meu coleg Gheorghe Ile. Un lup care în fața comunității a purtat blana ciobanului. Știți cum vine asta? Adică am avut rolul acela pe care nu îl apreciază nimeni, dar fără de care,  numărul unu aleargă de unul singur și iese pe locul al doilea.
Am așteptat de la liderul pe care v-am cerut să-l votați în 2016 să reușească să pună bazele viitorului pentru noi, lupii tineri. El era prezent în locurile de decizie. M-a mințit. Ne-a mințit. Ne-am mințit. Și nu am ieșit să arăt cu degetul. Ce să vă zic că am mușcat de multe ori din mine ca să nu rănesc echipa?
Poate că el are dreptate sunt un lup ”mai tânăr”, dar nu voi putea niciodată să-mi atac echipa. Pentru că eu am fost atacat. Am înghițit toate neajunsurile, toate nedreptățile, toate minciunile numai pentru că eram mai tânăr.
Uneori ați avut dreptate să mă judecați. Din afară vi se părea că nu fac nimic.
Am știut că trebuie să muncești când ești în echipă. Și să taci. Am tras pentru toate echipele care mi-au cerut ajutor. Am învățat mult din fiecare experiență și fiecare umilință. Am greșit cât greșește fiecare om. Dar nu am acționat greșit împotriva oamenilor.
În ultimele zile m-am tot frământat. Și am luat una dintre cele mai grele decizii din viața mea.
Zi și noapte aud numai replicile celor din jurul meu. ”Mai stai. Nu pleca. Va fi bine. Să vedem ce se poate face. Vei fi privit ca un trădător dacă pleci”.
Eu îmi repet din ce în ce mai mult Nu mai sunt eu dacă rămân.
De aceea, m-am hotărât să vă anunț că am decis să închei această tensiune. O să candidez la Primăria Vulcan. Voi accepta oferta Pro România.
Voi merge la alt partid pentru că e obligatoriu. Nu vă voi minți așa cum am fost eu mințit ani la rând. Politicienii au nevoie de un vehicol cu care să poată face politică. Nu plec pentru că nu mi-au dat cămașa nouă, ci pentru că altfel voi rămâne doar un ”lup tânăr” care va plânge că Vulcanul va fi tot timpul în prim plan ca o colonie din județul nostru. Nu ați văzut? Când vrea câte o televiziune națională să găsească ceva wow …fuge la Vulcan.
Vreau să rămân în politică pentru că-mi place politica. Lupii tineri cred că politica nu înseamnă numai minciuna, jignire, urlete și trădări. Mă simt bine când lucrez în echipă. Politica se face în echipe. Dacă rămânem tot fără spectatori, atunci meciurile noastre sunt pierdute. Știu că nu mai aveți încredere în politicieni. De multe ori mă gândesc și eu dacă trebuie să mai am. Fiecare a simțit trădarea în alt fel. Dar nu se poate fără politică. Nu o să vă promit nimic politic. Voi promite însă ceva politicului. Dacă politicienii nu vor fi atrași să formeze echipe cu oameni cinstiți și muncitori partidele vor rămâne ”aceeași mizerie”.

De ce nu-mi dau acum demisia din PSD? Vă spun și asta. Nu pentru că mă țin de scaun. Dar vă aduceți aminte în anul 2016 de câte ori am venit în fața dumneavoastră? Cât v-am rugat să ne votați. Cred că o parte din dumneavoastră, nu o să știu niciodată câți, ați votat PSD și pentru că eu eram acolo. Și atunci cred că mi-am câștigat locul prin munca politică făcută” a transmis și Cristian Merișanu.

 

 

 

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share