06/12/2021

DAMBOVITA: Cultivau cannabis in casa si faceau trafic

canabis9REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Două culturi de cannabis „in-door” au fost descoperite și ridicate de polițiștii de combatere a criminalității organizate din Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T., în urma a patru percheziții efectuate la persoane bănuite de trafic de droguri de risc. Două persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

La data de 3 martie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița au efectuat patru percheziţii domiciliare la persoane bănuite că, începând cu luna decembrie 2014, ar fi cultivat „in-door” plante de cannabis.

Din cercetări a reieşit că unul dintre bănuiţi ar fi mutat o cultură de plante din Manga, la locuinţa altui bărbat din judeţul Argeş şi ar fi înfiinţat o nouă cultură, în luna februarie a.c., într-o locuinţă din Ghineşti.

În urma percheziţiilor au fost descoperite două culturi de cannabis „in-door” , amenajate în interiorul locuinţelor, două instalaţii artizanale destinate stimulării creşterii plantelor de cannabis, patru recipiente ce conţineau fertilizant, peste 160 de fragmente vegetale de tutun în amestec cu cannabis, 1,71 grame de cannabis, 192 de alveole folosite la cultura răsadurilor şi 399 de ghivece în care erau cultivate plante de cannabis.

De asemenea, au fost puse în executare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

În urma probatoriului administrat, faţă de doi bărbaţi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliției Române.

La activități au participat şi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, precum și jandarmi.
Vezi VIDEO

Distribuie acest articol Oficial Media
Share