05/12/2020

Dambovita in siguranta!

c3f191aaa094718528f12112758d15baDâmboviţa în siguranţă! 

Creșterea gradului de siguranță a cetăţenilor prin protejarea vieții, integrității  corporale şi a patrimoniului acestora, precum şi sporirea gradului de siguranţă rutieră şi a transporturilor, prevenirea și combaterea fenomenului infracţional sunt principalele obiective ale Poliției Române pentru anul 2015 și implicit, ale Inspectoartului de Poliție Județean Dâmbovița.

Astfel, în perioada 17 – 19 iulie a.c., poliţiştii specializaţi în investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, de la ordine publică, poliţie rutieră şi cei din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase  vor desfăşura o serie de acţiuni activităţi preventiv –reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea respectării legii în scopul creșterii gradului de siguranță al cetățeanului.

Stimaţi cetăţeni,

În vederea prevenirii oricăror situaţii de natură să tulbure ordinea publică,vă recomandăm să adoptaţi un comportament responsabil, să evitaţi implicarea în conflicte, discuţiile în contradictoriu cu persoanele necunoscute sau în stare de ebrietate şi să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.

De asemenea, este indicat să ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv! Nu uitaţi : o singură palmă poate curma o viaţă !

Consumul de alcool  în exces determină o capacitate de reacţie redusă şi, astfel,  puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracţiuni sau a unui accident rutier.

Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători.

Dacă aveţi de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic şi nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

Atragem atenţia asupra pericolului pe care îl constituie conducerea vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau în stare avasată de oboseală şi a importanței folosirii centurii de siguranţă.

În cazul în care vă simţiţi în pericol, ori sunteţi martorii unei fapte antisociale, apelaţi cu încredere numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

 

Distribuie acest articol Oficial Media
Share